Какво означават имената на едни от най-големите компании

11379
Какво означават имената на едни от най-големите компании

Често имената на известни компании, като Twitter, Google или Yahoo!, не ни говорят нищо. Основателите обясняват непонятния си избор с различни мотиви: харесало им е как звучи думата, търсили са свободен или евтин домейн, или просто увековечават името на домашен любимец.

Какво означават някои от най-необичайните наименования на корпоративните гиганти, за които чуваме всеки ден? Отговор на този въпрос дава онлайн изданието Business Insider.

Най-желаните работодатели

Списък с най-желаните работодатели публикува социалната мрежа LinkedIn. Начело в класацията са американските хай-тек гиганти Google (1)...

Работното наименование на социалната мрежа Twitter е било Status, но то не се харесвало особено на основателите. „Търсехме дума, която да е като звън, помагащ ти да откриеш приятеля си, където и да е.” – разказват те в интервю през LA Times. – Съставихме списък на подобни словосъчетания и решихме, че twitch (трепване) прилича на телефонен звън. Тази дума обаче не възбужда приятни асоциации. Затова, след дълго ровене в речниците се спряхме на twitter (чуруликам, говоря бързо) – точно това ни трябваше.”

Ако името на разработчика на онлайн игри Zynga ви звучи като домашно животно – то е, защото е именно така. Марк Пинкъс кръщава компанията на американския си булдог Зинга, но тъй като домейнът Zinga.com вече бил зает, се спрял на Zynga.com.

А откъде произлизат имената на прословутите интернет търсачки Google и Yahoo!, може да прочетете в Expert.bg.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Любопитно

Как се пише: убедително или обедително?
Как се пише: убедително или обедително?

Думата се изписва правилно по следния начин - убедително, също и убедителен, убедителна, убедителни. Как се пише: обяснение или обеснение? Примери:  Моят...