Какво правят хората, които никога не дебелеят?

4284
Какво правят хората, които никога не дебелеят?
Снимка: iStock/Guliver

За щастие диетолозите са открили тайните на хората, които не дебелеят и винаги се радват на стройна фигура. Разберете какво правят, какво избягват, какво избират. И най-вече - как можете да приложите техните трикове. Това са тайните на оформените жени.

Те винаги напускат масата леко недоволни

20 хитри и лесни начина за здравословен живот, без да се лишаваме от нищо

Всеки иска да има хубава фигура, но много хора свързват това с лишение и прекалено строга диета. Това не е така, можете да се храните н...

Учените предложиха нивото на ситост да се оценява по скала от 1 до 10 (където 1 означава "много гладен", а 10 означава "преял"). Оказва се, че слабите хора спират да ядат, когато апетитът им е задоволен на ниво около 6 или 7. Накратко, те винаги стават от масата, чувствайки се малко неудовлетворени. Повечето от нас, от друга страна, постигат ниво между 8 и 10 след хранене. 

Те разбират, че лекият глад не е страшен

Повечето хора с наднормено тегло са склонни да гледат на глада като на болест, която трябва да бъде „излекувана“ възможно най-скоро. Ако се страхувате от глада, ще преядете, за да го избегнете. Хората, които нямат проблеми с наднорменото тегло, третират глада като естествено състояние, което идва и си отива. И в никакъв случай не посягат веднага към сандвичите, щом почувстват лек глад.

Те са активни хора

Резултатите от изследването не оставят място за съмнение: хората със страхотна форма на тялото се движат средно с 2,5 часа повече всеки ден от хората с наднормено тегло. Наистина е много! Подражавайки им, бихте могли да свалите около 16 кг за една година (което е над 1 кг на месец).

Най-сексапилната фигура - има формула колко трябва да тежите колко да сте висока

Образецът за красота и сексапил се променя през годините. Въпреки това се смята, че по-слабите дами са по-привлекателни за мъжете. Запа...

Те не лекуват мъките с храна

Това не означава, че слабите жени са „свръхчовеци“, имунизирани срещу притесненията и свързаното с тях изкушение да търсят утеха в деликатеси. Те просто осъзнават, че посягат към сладолед или шоколад в момент на слабост и могат да го приберат обратно в хладилника.

Избират зеленчуци и плодове пред мазнините

Изследванията показват, че слабите хора ядат една порция плодове повече всеки ден от тези с наднормено тегло. Благодарение на това те осигуряват на тялото повече фибри, което помага за поддържане на здравословно тегло и предотвратява натрупването на мастна тъкан по корема. Вместо това те ядат по-малко мазнини.

ВАЖНО! Не всички диети са здравословни и безопасни за нашето тяло. Препоръчително е да се консултирате с Вашия лекар преди да започнете каквато и да е диета, дори ако нямате никакви здравословни проблеми. Когато избирате диета, никога не следвайте актуалната мода. Не забравяйте, че някои диети, например със силно ограничаващи калории или монодиети, могат да бъдат опустошителни за тялото, да носят риск от хранителни разстройства и също така могат да повишат апетита, допринасяйки за бързо връщане към предишното тегло.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Тази притча ще преобърне живота ви

Стихотворение за 26 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 26 април 2024

Таро съвет за всяка зодия за 26 април 2024

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Подреждането на детска стая не е лесно: не допускайте грешки

Как да се държим с мъж, който ни е наранил?

Плодове, които не трябва да ядете, ако искате да отслабнете

По какво може да се познае старият козунак

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com