Какво задължително се прави на Великден за късмет през годината?

17930
Какво задължително се прави на Великден за късмет през годината?
Снимка: iStock

Как може да се говори за православен празник, съчетан със знаци, ще попитате? Допустимо ли е да се обединяват понятия като козунак, великденски яйца, свещи, звън на камбани и четене на конспирации, докато месите тестото за козунаци?

Близките църковни суеверия са изключително вредни, тъй като отдалечават хората от истинското богознание, както и от благочестивия начин на живот и правилното участие в православните богослужения. Следователно срещу суеверието трябва да се води безкомпромисна борба.

Любопитните традиции от цял свят по Великден

Но сред хората огромен брой вярвания, знаци и ритуали, свързани с Великден, които са се формирали през вековете, продължават да живеят своя живот, който не е подвластен на никого, включително много елементи, оцелели от езически времена. Между другото, именно този факт е пряко доказателство, че празникът Великден има дълбоки корени.

Така че, нека направим малък преглед. Нека започнем със знаците, свързани с основните символи на празника. От незапомнени времена хората са се опитвали да предскажат успеха и провала с тяхна помощ.

Какво друго правят преди Великден, за да имат пари? На Велики четвъртък трябва да съберете всички пари, които са в къщата, и да ги преброите три пъти: при изгрев слънце, на обяд и при залез слънце. Моля, обърнете внимание, че това трябва да се направи от член на семейството, който отговаря за финансите. Освен това трябва да се прави тайно от всички, без да общувате с никого и без да се разсейвате от други неща, за да не изплашите късмета.

Какво НИКОГА не се прави на Великден?

***

Следвайки знака, от Велики четвъртък до Великден не можете да давате нищо от дома си и да давате назаем, за да не претърпите загуби. Освен това през Страстната седмица не трябва да правите големи покупки, за да не рискувате материалното си благополучие.

***

За да нямате нужда от пари, на Великден, когато печете козунаци, пуснете монета в съда за печене и кажете в същото време: „Сложих пари в козунаци, чакам пари за Великден“. След това, когато козунаците са изпечени, съберете парите.

Вземете ги със себе си, когато отидете на църква ги дарете за благотворителност (например, поставете ги в кутия за дарения). Имайте предвид, че подарък, направен от чисто сърце, ще привлече към вас богатство и просперитет, но дарение с нечисти мисли няма да донесе късмет.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Кои храни се поднасят с картофи? Всяка домакиня трябва да знае това!

Как се пише: ранглиста или ранклиста?

7 упражнения, които ще направят всяка жена богиня в леглото

Защо в Япония не пият вода по време на хранене?

6 модни навика, които ви карат да изглеждате като момиче от бедно семейство

Защо китайските мъже обичат да показват корема си на публични места?

Каква е разликата между резене и копър?

Подходящи ли са за диета доматите?

Ето как приготвят пържените картофки в ресторантите и те винаги са перфектни

Храните, с които най-добре се комбинира сиренето

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com