Какъв Бог сме според зодията?

22738
Какъв Бог сме според зодията?
Снимка: Thinkstock

Вярва се, че зодиите са свързани с гръцката митология и в частност с гръцките богове и богини. Според тях малко или много сме взели от техните качества и характеристики.

Коя зодия с кое божество е свързана?

Овен - Арес

Отъждествяват се с Богът на войната, тъй като трудно създават приятелства и често не умеят да контролират гнева си. Овен е самостоятелен играч, който смята, че е повече от останалите. Има висока самооценка и вярва, че може да постигне всичко в живота, стига да го поиска.

Телец - Хестия

Свързва се с богинята на домашното огнище. Телец са чудесни приятели, които никога няма да ви предадат и дори са готови на саможертва в името на приятелството. Не обичат да влизат в конфликти и правят всичко възможно, за да ги избегнат. Вие сте миротворец по душа и искате светът да стане едно по-добро място, за което сте си спечелили уважението на всички, които ви познават.

Близнаци - Ерида

По своята същност Близнаци са хора, които могат днес да ви бъдат най-добри приятели, но утре вече да са срещу вас. Тяхната гръцка богиня е Ерида - богинята на раздора и съперничеството. Двойнствената им същност по подобие на тази на дъщерята на богинята на нощта Никта, им помага да контролират хаоса и по този начин да намерят баланс в отношенията си.

Трите зодии, които се отличават със своя интелект

Рак - Артемида

Рак обича хората и е лоялен партньор. За тях не е важен външния вид и  неслучайно са свързани с гръцката богиня Артемида. Не обичате предателствата и може да бъдете изключително отмъстителни, когато бъдете наранени. Като богиня на плодородието, представителите на тази зодия са изключително грижовни личности, които са готови на истински саможертви в името на най-близките си.

Лъв - Зевс

Неслучайно са свързани с Богът на боговете - Зевс! Те смятат себе си за най-добрите във всичко и обичат да бъдат в центъра на вниманието под бурните аплодисменти на публиката! Обичате да се отнасят към вас като към истинско божество. Готови са на всичко, за да постигнат целите си, което понякога може да им донесе неприятности.

Дева - Хермес

Наблюдателността на тази зодия се свързва с крилата на Хермес, които той е получил, за да може да наблюдава хората от високо и да помага на душите изгубили пътя. Гладни сте за знания и обичате да четете. Добър човек сте и винаги ще се притечете на помощ, без значение дали става дума за близък или непознат. Разбирането и подходът ви към хората често е повод за някои около вас да ви намразят.

Везни - Афродита

Богинята на любовта е покровител на представителите на тази зодия. Вие често се носите на крилете на любовта и превъзмогвате всички недостатъци на партньорите си. Бързо се влюбвате и понякога това ви пречи да погледнете реално върху връзката, която започвате и нейното бъдеще.

Скорпион - Деметра

Скорпионът е упорит и трудолюбив човек, но гневът му е неконтролируем. В гръцката митология го свързват с богинята на плодородието и земеделието - Деметра. Тя учи човечеството към по-добро и спомага за формирането на осъзнатия живот.

Зодии, които приемат всичко твърде лично

Стрелец - Дионис

Техен покровител е богът на виното и веселието - Дионис. Стрелците са страшни купонджии и обичат да се забавляват. Големи мечтатели, които искат да направят света по-красив. Обичат шумните компании и имат много приятели.

Козирог - Аполон

Богът на слънцето е техния източник на енергия. Козирог са талантливи хора, които обичат да се трудят и са достатъчно упорити, за да постигнат целите си. Въпреки това изкуството им се отдава и за тях не е проблем да се научат да свирят на някакъв инструмент или да започнат да рисуват все едно цял живот са го правили. Умеят да сдържат емоциите си и това е черта от характера им, която всички харесват.

Водолей - Посейдон

Водолеите обичат да се изолират и да прекарват време сами със себе си. По подобие на Посейдон, който е повелител на морето и смятат за един от най-могъщите богове в гръцката митология. Често ги определят като интровертни личности, но това не е точно така. Те са добри приятели и винаги се отзовават при нужда.

Риби - Хадес

Богът на подземния свят напътства живота на тази зодия според гръцката митология. Хадес има свойството да бъде невидим, точно както повечето Риби, които си живеят в собствен свят, където всичко се случва според техните правила. Те са творчески личности, които не остават незабелязани заради своят неоспорим талант. Обичат спокойствието и не се притесняват от това да бъдат сами.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Зодиите, които притежават неустоим чар

Петте най-страховити и забранени места за посещение в света (ВИДЕО)

Кога мъжете съжаляват за действията си, но не го показват?

Как да се справим с пасивно-агресивното поведение на човек?

Как се пише: християнски или христиански?

Тренировките на 50 ще ви помогнат да компенсирате липсата на спорт в младостта

7 правила за успешно отслабване, които можете да приложите още сега

9 стайни растения, които могат да съсипят личния живот на една домакиня

Възможно ли е наистина да отслабнете в парна баня и как да го направите

Сода за хляб за лечение на ревматизъм и артрит: Ето какво съветват специалистите

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Любопитно