"Кладенецът на смъртта": най-страшният атракцион (ВИДЕО)

14255
"Кладенецът на смъртта": най-страшният атракцион (ВИДЕО)

Индия е страна на контрастите и екстремните развлечения.

Едно от най-популярните е Maut ka Kuaa, което в превод означава "кладенецът на смъртта" или "стената на смъртта". Толкова необичайно название е избрано неслучайно – смелчаците мотоциклетисти, а понякога и автомобилисти, с бясна скорост преминават по края на конусовиден дървен кладенец благодарение на центробежната сила, която ги предпазва от падане.

Мъж се уби след нощна гонка в Русе

Мъж загина след нощна гонка в Русе. Инцидентът е станал около полунощ на бул. "Христо Ботев", информира bTV. Лек автомобил „Форд...

Многобройните зрители със замряло сърце гледат това шоу, той като това, което се случва пред очите им, изглежда просто фантастика. Участниците в необичайните състезания стартират в долната част на конуса в посока срещу часовниковата стрелка, като постепенно набират скорост.

Когато скоростомерът достигне максимум, те вече са високо. Повечето участници се осмеляват не само да преминат по дървените стени, но и да изпълнят редица трикове.

Идеята за нетрадиционното шоу е възникнала в Америка в началото на ХХ век. За първи път мотоциклетисти показали подобни трикове на нюйоркския парк Coney Island през 1911 г. Буквално за няколко десетилетия тези съревнования са придобили популярност сред американците. Англичаните също с удоволствие провеждат такива "отвесни" гонки.

Особеността на индийския "кладенец на смъртта" е в това, че се провежда с всички нарушения на техниката на безопасност. Не стига, че участниците са без шлемове, но и моторите им често са в лошо техническо състояние и имат нужда от ремонт.

Минерална вода изби в бъдещ подземен атракцион в Бургас

Напълно неочаквано изблика минерална вода от атракциона "Подземен град" в Бургас. Информацията съобщи кметът на общината Димитър Николо...

Освен това в "кладенеца" може да липсват дъски, което безспорно още повече усложнява придвижването. Независимо от всичко това ловците на силни емоции изпитват своите сили в тази атракция, а понякога зад волана се озовават дори жени. Например така било на подобни състезания в Ню Делхи през 2011 година.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com