Кои са най-големите кошмари на всяка домакиня

967
Кои са най-големите кошмари на всяка домакиня
Снимка: Thinkstock/ Guliver

Надали има домакиня, която да не иска домът ѝ да бъде чист. За съжаление обаче доста често се случва тази идилия да бъде помрачена от избилия по стените мухъл, от появилата се хлебарка на чистия под или пък да избие петно по идеално чистите ви мебели.

Такива неща определено могат да изкарат всяка една домакиня извън релси, но за тях решение можете да откриете в кухненския си шкаф или домашна аптека, без да се налага да търчите до близкия магазин или пък да викате специализирана фирма за вредители. Ето и какво да правите във всеки един случай:

5 знака в дома ви, по които гостите ще разберат, че не сте добра домакиня

В дома на всеки от нас има нещо, на което сме престанали да обръщаме внимание, но именно то издава отношението ни към домакинските задъ...

При поява на мухъл

При появата на мухъл, можете да третирате мястото със сапун и вода. Това обаче е възможно само за стените от латекс. Друг начин за премахването му е да го натъркате с винен оцет.

Независимо как сте се справили с него, то подредете така мебелите си, че между тях да има достатъчно въздух, за да не се задържа влага и да не се образува отново тази плесен. Това означава да оставяте по 2 см от стената, когато слагате каквато и да е мебел.

При поява на хлебарки

В този случай е добре да се снабдите с качествен препарат. За такъв се счита този за борба с колорадските бръмбари, но за съжаление е изтеглен от пазара. Негов заместител е Хлебомор-К, който има подобни характеристики.

Защо домакините загряват оцета и още странни, но полезни трикове в кухнята

Готвенето и чистенето в кухнята създават много неприятности на домакините. За домакинска работа се губи много ценно време. Логично е вс...

Изпитано домашно средство срещу хлебарките е борова киселина, пудра захар и брашно. Тази смес се намазва на всички места, където сте видели, че има хлебарки. Внимавайте обаче да не се докосне от децата или домашните любимци, тъй като е изключително отровна. Ако случайно се достигне до поглъщане, то веднага потърсете лекарска помощ.

При поява на петна по полирани мебели

За почистването на полирани мебели, можете да използвате няколко капчици чист бензин. Той ще премахне всички видове петна и замърсявания. Резултатът от него ще бъде идеално чисти мебели.

Ако имате петно от мастило по мебелите, то е добре да използвате топла бира. При мазни метна смесете бирата със захар и парченца восък. Нанесете сместа и търкайте, докато мастилото изчезне. Восъкът ще върне блясъкът на мебелта.

Белите петна биват два вида. Едните са получени от горещи чаши, поставени върху повърхността. В този случай използвайте денатуриран спирт за третиране.

Това е най-токсичното нещо, което всяка домакиня има в хладилника си

Всяка домакиня е много внимателна към подбора на храна. Но въпреки избора на свежи и пресни продукти, всички домакини допускат една същ...

Ако петната са следи от течности, то приложете смес от олио и разтопен бял восък. Никога не използвайте препарати със сапун, тъй като те разрушават лака и петната си остават.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Подреждането на детска стая не е лесно: не допускайте грешки

Как да се държим с мъж, който ни е наранил?

Плодове, които не трябва да ядете, ако искате да отслабнете

По какво може да се познае старият козунак

Какво задължително се яде на Лазаровден?

Как да проверим яйцата дали са пресни

Борба с времето: Как се променят зъбите с възрастта?

В коя държава официалният език е каталонски

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com