Кои са най-големите мистерии на 2021 година?

1227
Кои са най-големите мистерии на 2021 година?
Снимка: Unsplash

В тази статия заедно ще разгледаме най-големите мистерии и загадки на изминалата година. Някои от тях сте чули в новините, но други ще ви бъдат напълно непознати. Предупреждаваме ви - от някои истории ще ви побият тръпки! 

Убийството на Лука Атанасио

Лука Атанасио, посланик на Италия в Конго, намери смъртта си през февруари 2021 година. Докато е пътувал из страната на хуманитарна мисия, е бил нападнат в засада и убит. Местната власт обвинява една от 120-те въоръжени групи, които оперират в източната част на Конго. Интересно е, че преди пътуването техният маршрут е бил определян като безопасен. Съпругата на убития консул подозира, че атаката е била организирана от хора, които са го познавали добре. През август разследващият случая също е убит в засада. Извършителите така и не са открити. 

Космически аномалии

2021 година ни донесе и немалко аномалии с космически характер. Любители астрономи са видели различни обекти близо до Слънцето. Въпреки че трудно може да се намери отговор на въпроса, какво може да оцелее в близост до звезда с такава горещина, съмненията остават. НАСА просто е отбелязала случая като аномалия, но, разбира се, веднага са се намерили хора, които да го обявят за НЛО. 

Исторически тайни, които едва ли ще бъдат разгадани

Историята е пълна с тайни и за съжаление много от тях ще останат погребани под пясъка на времето. В някои случаи - поради загуба на арх...

Изчезването на Джаксън Александър Милър

Случката се развива през май 2010 година в Калифорния. Тогава младежът изчезва, без да липсват основните му принадлежности като портфейл, автомобил или мобилен телефон. Една от хипотезите сочи към самоубийство, но тяло така и не е намерено. Интересното е, че 11 години по-късно жена, която е срещнала човек на име Джаксън, който ѝ казал, че е обявен за изчезнал. Тя веднага се свързала с полицията, които обаче не са установили дали това е същият човек. 

Случаят на Алек Мърдок

Историята на семейство Мърдок е свързана с правото. Те са известна адвокатска фамилия, която може да проследи своите корени в адвокатската професия цели три поколения назад. Представител на фамилията Алек Мърдок е свързан с редица странни злополуки. Първо, през 2018 неговата икономка умира, след като пада по стълбите. През юли неговата съпруга и синът му са намерени мъртви пред дома им. Открива ги самият той, след като се прибира у дома. През септември миналата година самият Мърдок едва оцелява, след като е прострелян. По-късно става ясно, че самият той е платил на извършителя, за да го направи. Цялата постановка е била част от измама за пари от застраховка. Големият въпрос, който всички си задават, е дали тези случаи са свързани помежду си. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Изплашете веднага: 7 най-ефективни начина за защита срещу кърлежи

25 нови (и не толкова) факта за женските гърди

Какво се прави със старите върбови клонки от Цветница?

Освен върбовите клонки - какво още се прави за късмет на Цветница

Как да се преборим с чувството за вина?

Кои обичаи задължително се спазват на Лазаровден за късмет?

Откриха череши с мистериозна течност на 250 г. в скривалище на Джордж Вашингтон

Как се пише: озадачен или озадъчен?

5 причини, поради които подаръкът на саксийно цвете ще убие енергията в дома ви

5 стайни растения, които ви помагат да отслабнете с чудодейната си енергия

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com