Кои са най-лошите бащи?

9951
Кои са най-лошите бащи?
Снимка: Thinkstock/Guliver

Учените от Института по бащинство на Обединеното кралство са провели изследване по въпроса, как се разпределят отговорностите по отглеждането на децата, почистването на дома и приготвянето на храна в 15 развити страни. В резултат станало ясно, че най-лошите бащи по показателя време, проведено с децата, са британците, пише РИА Новости.

В публикувания доклад се казва, че мъжете във Великобритания прекарват с децата 24 минути на всеки час, който майките прекарват с децата. За най-добрите бащи са признати португалците, които отделят на чедата си не по-малко от 39 минути на всеки час, прекаран с майките.

Жените в България са по-ниско платени от мъжете, с по-малки пенсии и по-често без работа

Жените в България все още са по-ниско платени от мъжете, с по-малки пенсии, по-често и за по-дълго време остават без работа. Делът н...

Също сред лидерите са Швеция, Франция, Италия и Нова Зеландия, където родителите в еднаква степен отделят внимание на своите деца, става ясно от доклада.

Но британските мъже повече помагат на жените си в домакинството, отбелязват учените. Те изразходват 34 минути за чистене на къщата и приготвяне на храна на всеки час, който жените използват за същото. Първо място тук заемат датчаните – 44 мъжки минути на всеки женски час.

Също така става ясно, че Великобритания заема едно от последните места по разлика в заплащането на мъжкия и женския труд. Трудът на жените се заплаща средно със 17,4% по-малко. Най-незначителен е този показател в Нова Зеландия, където разликата е 5,6%.

 

Ето защо не бива да крещите на децата

Ако от време на време крещите на детето, това може да доведе до най-сериозни последствия, които да се отразят на неговото физическо със...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Експерти: 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла
Експерти: 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла

Раздялата никога не е лесна, но не е задължително да е краят на света. Независимо дали вие сте инициирали края на отношенията или сте от другата страна,...