Кой е кристалът за вашата зодия

11343
Кой е кристалът за вашата зодия
Снимка: Leon May / Pixabay

Векове наред хората вярвали, че камъните - особено скъпоценните - притежават изключителна сила. Правилно подбрани - до датата на раждане/зодия - те могат да вършат магически неща и в съответствие със съдбата си да допринесат за благополучието и успеха на човека, който ги носи близо до себе си.

Как да изберем правилния? Ето кои са зодиакалните знаци и приписаните им камъни:

Овен - хематит 

Зодиакалният Овен е смел, решителен и честен - така че ще бъде много подпомогнат от камъни, влияещи върху постоянството и духовната сила.

Примерите включват хематит, който ви помага да останете енергични и мотивирани.

Телец - розов кварц 

Те са упорити и притежателни - розовият кварц помага да се хармонизират тези качества, разкривайки тяхната чувствителност и воля.

Близнаци - аметист и оникс

Най-често избираният защитен камък, помагащ на Близнаците е аметистът, защото подобрява способността за медитация и поддържа яснотата на ума. Подобен ефект има и ониксът, хармонизирайки душата.

Рак - корал и опал

За тези Раци, които се страхуват от промени в живота, се препоръчва да носят със себе си талисман от корал: този камък подобрява способността да се адаптират към промените. За тези, които се тревожат за миналото, опал ще бъде да поддържа жизнеността и мисленето за настоящето, а не за това, което е отминало.

Лъв - тигрово око 

Лъвовете обичат да бъдат център на внимание и са страхотни приятели. Те обаче често поемат водещата роля и упорито убеждават другите в правотата на мнението си. Идеалният камък за тях е тигровото око, което подпомага обективността и забелязването на собствените им грешки. 

Кои кристали за какво помагат?

Кристалите днес са една от най-популярните тенденции в бижутата и често хората всячески желаят  да се възползват от техните лечебн...

Дева - лимонит 

За Девите, които искат нови преживявания, се препоръчва лимонит, отварящ ума към нови пътища на личностно развитие. 

Везни - кунзит и яспис

Везните с любовни проблеми се съветват да изберат кунзит за своя защитен камък - този минерал ви помага да се насладите на времето, прекарано с любимия човек. Яспис от своя страна подпомага постигането на целите, подпомагайки вътрешната сила и осигурявайки доза себеотрицание.

Скорпион - хематит

Кои скъпоценни камъни могат да навредят на зодиите

Някои минерали притежават магически свойства, които могат да повлияят негативно. Най-лошите приятели на момичетата са някои скъпоценни ...

Скорпионите са известни със силните си характери – могат да бъдат експлозивни и непредсказуеми. 

За Скорпионите с много житейски опит се препоръчва хематит - камък, който учи на прошка и правене на очистващи заключения от минали грешки.

Стрелец - рубин 

Стрелците обичат да създават нови приятели и да сбъдват мечтите си - яркото им преследване на цели се поддържа от минерали като рубин - стимулира кръвообращението и ги кара да вървят в правилната посока. Т

Козирог - опушен кварц и лунен камък

Кристали за повече сила и баланс

Камъните и кристалите осигуряват духовно благополучие, емоционална и психическа стабилност, както и фокус върху действията и трансформа...

Опушеният кварц е полезен, отваряйки ума на Козирозите за нови усещания и емоции. Подобен ефект демонстрира и лунният камък, който помага на непокаяните и твърде сериозните.

Водолей - ахат и халцедон

Те са съвършени лидери, стремящи се към справедливост и общо благо. За тях подхождат камъни, отговорни за подобряване на комуникацията с други хора - благодарение на силата на минерали като ахат или халцедон, те правят компромиси по-лесно и се разбират по-бързо с хора с различно мнение.

Риби - тюркоаз 

Най-големите предимства на Рибите са креативността и усърдието - най-големият им проблем от своя страна е прекомерната чувствителност и ниската чувствителност. Те са идеално подкрепени от тюркоаз – минерал, който предпазва от негативното въздействие на ежедневните неуспехи и неприятни преживявания. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Кои подправки са абсолютно задължителни за агнешкото?

9 трика за обогатяване на най-обикновения интериор

Какво се яде на Гергьовден по стара българска традиция?

77-годишната Шер с откровено признание защо излиза с много по-млади мъже (ВИДЕО)

86-годишен японец се ожени за първата си любов 60 години след раздялата (ВИДЕО)

Гениалността предавали ли се по наследство?

Как се пише: претекст или предтекст?

Изхвърлете това на Велики четвъртък, за да ви върви през цялата година

Направете това на Велики четвъртък за щастие и късмет

Традиция за Великден 2024

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com