Колко на брой са зодиите по китайския хороскоп?

1200
Колко на брой са зодиите по китайския хороскоп?
Снимка: iStock

Легендата за 12-те животни от китайския календар

Легенда No1 за 12-те китайски животни

Най-популярната легенда гласи, че един ден Буда решил да покани всички животни, които искали, да дойдат на рождения му ден. Но това не било просто покана, защото той обещава на всеки, който дойде, в знак на уважение да даде името на годината на животното, което ще дойде. Така че само дванадесет животни решили да дойдат, но по пътя срещнали препятствие под формата на широка река. Тогава Буда предложил да се организира състезание: който пръв доплува до него, ще получи първата година и т.н.

Бикът пръв преминава реката. Но за да изглежда приличен и красив пред Буда, той решил да се отърси от водата. По това време хитрият плъх, все още от другата страна, сграбчил опашката на бика, за да стигне бързо до Буда. И бикът, разклащайки водата от себе си, хвърля плъха точно под краката на Буда. Така Плъхът получава първата година, а Волът - втората. Стъпвайки по петите на бика, Тигърът заплувал. И оттогава те се борят за лидерство.

Каква зодия сте според китайския хороскоп?

Буда бил толкова увлечен от битката между бика и тигъра, че в объркването не забелязал кой е четвърти - заекът, или може би котката. В момента различните нации имат различни възгледи по този въпрос. Тогава пристигнал Драконът, Змията и Конят. Тогава над реката паднала мъгла и отново настанало объркване. Кой бил осмият: овцата, овена, или може би козата.

Знаете ли кой е бил девети? Маймуна. Въпреки че е много пъргава и бърза, тя решила да не поема рискове и дълго време наблюдавала как другите животни преплували. И прескочила реката безопасно.

Десети е пристигнал Петела, който се забавил в домашния съвет, обяснявайки на семейството си какво да правят в негово отсъствие.

След това пристигнало кучето, което имало много домакинска работа, поради което се забавило толкова много. След това Прасето е получило последната година.

Съответното животно прехвърля своите черти на всяка година. Общоприето е, че човек, роден в определена година, придобива черти, характерни за всяко животно.

Легенда № 2 за календара на 12 животни в годината

Втората легенда гласи, че един ден нефритеният император изпратил своя верен слуга от небето на земята със специална задача: той трябвало да намери 12-те най-красиви животни, за да ги награди с награди. Приемът на императора бил насрочен рано сутринта в 6 часа.

Слугата, слизайки на земята, видял Плъха и решил да го покани. Хитрият плъх много искал да направи добро впечатление на императора и бързо хукнал да се разкрасява. Неизвестно по какви причини, но се оказали следните животни: Вол, Тигър, Заек, Дракон, Змия, Кон, Овца, Маймуна, Петел и Куче. Все още не е известно по какви критерии слугата на императора е избрал тези животни.

Остава да изберем едно животно. Слугата скитал по земята дълго време, но никога не срещнал никого. Но всички му казали, че Котаракът е много красив. Слугата го търсил дълго време, но безуспешно. Доверчивият слуга решил да повери тази задача на хитрия Плъх. Намерил Котарака, разказва му всичко и мързеливият котарак решил да се съгласи. Но тъй като банкетът бил рано сутринта, а той обичал да спи, помолил Плъха да го събуди сутринта. Пристигайки у дома, Плъхът си помислил, че котката може да засенчи императора с красотата си и решил да не го събужда.

Годината на Дракона - Китайски хороскоп за 2024 г.

На сутринта 11 животни се събрали при императора, а по това време Котката тихо, спокойно спяла. Императорът не харесал това и изпратил слуга на Земята за дванадесетото животно. Слугата, без да мисли, грабнал първото животно, което срещнал, и го занесъл на императора за банкета. Това животно се оказва прасето.

Плъхът, показвайки своята изобретателност, решил да угоди на императора. Той скочил на гърба на бика и изиграва красиво хоро, за което получава първо място. Бикът получил второ място, защото се съгласил да даде гърба си. Императорът разпределил останалите места само въз основа на външния вид на животното. Само прасето, тъй като закъсняло, останало последно.

И ги разпределил, както следва: Плъх, Вол, Тигър, Заек, Дракон, Змия, Кон, Коза, Маймуна, Петел, Куче и Прасе.

Котката, като се събудила и видяла, че вече е закъсняла, бързо изтичала до императора. Но вече било твърде късно - всички места били разпределени. Казват, че оттогава котката толкова не харесвала Плъха, че между тях започнала враждата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 30 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 30 април /валутен калкулатор/

Никога не се разделяйте: 3 знака, че любовта ви ще преживее всички изпитания

Как да останат зеленолистните зеленчуци в хладилника свежи за една седмица?

Какво ще се случи с тялото, ако ядете скара 4 дни подред?

Какво се случва, ако натъркате бананови кори по лицето си?

4 зодии, които са благословени с най-креативните умове

За да продължите напред: 4 начина да спрете да мислите за бившия

Само тези зодии знаят как да пазят тайна

10 работни метода да накарате котка и куче да пият вода, ако не искат

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com