Кралица Елизабет обичала много младата Даяна

104357
Кралица Елизабет обичала много младата Даяна

Нова биографична книга, озаглавена "A Brief Life of The Queen", разказва за отношенията на покойната британска принцеса Лейди Даяна с кралица Елизабет II, предаде БГНЕС.

Книгата е написана от Робърт Лейси и в нея той разказва за детството на британската кралица, след което подвига завесата около отношенията й с Лейди Ди, която загина трагично при автомобилна катастрофа през 1999 г.

Принцесата била напълно приета в кралското семейство, което я обичало много. Когато влиза в семейството, Лейди Даяна е само на 19 години и споделяла обедите с членовете му, а принц Филип, съпругът на кралица Елизабет II, харесвал ангелското й лице.

Освен това кралица Елизабет II се грижела много за Даяна, когато принц Чарлз прекарвал повече време с любовницата си по онова време Камила. Извънбрачната му връзка не останала незабелязана. Многократно по време на вечери в Бъкингамския дворец двамата влюбени си хвърляли красноречиви погледи. Медийният натиск бил толкова голям, че принц Чарлз трябвало да намери решение. Той трябвало или да поиска ръката на Лейди Даяна, или да я напусне, за да не петни репутацията си. В крайна сметка той избрал да се ожени за нея и така двамата сключват брак през юли 1981 г.

По време на тържествата кралица Елизабет II греела от щастие. Тя напуснала приема едва в 1,30 ч сутринта. "Искаше ми се да остана и да танцувам цяла нощ", признала тя. Но няколко седмици по-късно Лейди Даяна отказала да присъства на обед на кралското семейство. Принцесата разкрила връзката на съпруга й с Камила и дори чула съпруга си да казва на любовницата си по телефона: "Която и да дойде, ще те обичам винаги".

През септември 1981 г. с помощта на свекървата си Даяна се консултирала с психиатри, но без особен успех. Тогава именно кралица Елизабет II изгубила доверие в снаха си. "Тя не е като нас. Тя е много млада", казала кралицата. Няколко години по-късно, след раждането на принцовете Уилям и Хари, Чарлз и Даяна се разделят през 1992 г. след многобройни спорове. В документален филм, който се появява на следващата година, принц Чарлз признава изневярата си. Двамата се развеждат на 28 август 1996 г.

През 1995 г. е ред на Даяна да разкрие своята истина. Тя дава интервю за младия журналист Мартин Башир. "Бяхме трима в този брак", споделя тя. След смъртта на Даяна през 1999 г. главната грижа на кралица Елизабет II била да се грижи максимално добре за своите двама малки внуци. А отношението й спрямо принцесата радикално се променило. "От моя страна, мисля, че трябва да си извлечем поуки от живота на Даяна... Тя вече не ни слушаше и беше готова да поема рискове", заявила по онова време Елизабет II.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Любопитно