Къде не бива да поставяте огледалото според Фън шуй

18339
Къде не бива да поставяте огледалото според Фън шуй
Снимка: https://unsplash.com

Много хора вярват и следват практиките на Фън шуй, за да привлекат повече положителна енергия и щастие в дома си. Те могат да се изразяват по най-различен начин – от подредбата на мебелите в дома, до значението на всеки един предмет в стаята. Значение и влияние имат дори и цветовете и материалите, от които са изработени.

Огледалата са неизменна част от всеки дом и присъстват почти във всяка стая, така че те няма как да не носят и своята символика, те могат както да донесат положителна енергия, така и да нанесат някои вреди върху енергията, ако биват използвани неправилно. За да избегнете тези неприятности сме ви подготвили няколко съвета, чрез които да се възползвате изцяло от положителната енергия на огледалата:

Огледалото трябва да бъде перпендикулярно на вратата

Ако сте решили да позиционирате огледало в коридора например, нека то да бъде перпендикулярно разположено, като по този начин, според Фън шуй, ще позволите на успеха и просперитета да влязат свободно в дома ви. И тъй като стана въпрос за коридор, единственият критерий там е да не поставяте огледалото в края му, защото това може да ви донесе неуспехи.

Камъкът, който според Фън Шуй привлича пари

Цитринът е прекрасен кристал с жълт до кехлибарен цвят, който може да се използва за лечение с кристали, медитация, магия и за подобряв...

Поставете огледало в трапезарията

Тъй като това е една от стаите, в които прекарваме голяма част от времето си, е добре да имаме едно или няколко огледала, които да запечатват щастливите моменти и да привлекат материално благополучие и благоденствие.

Не поставяйте огледало в кухнята

За разлика от трапезарията обаче, огледалото в кухнята носи негативна енергия и особено ако е разположено срещу фурната – смята се, че е знак за лош късмет.

Нека огледалото отразява красив пейзаж

Каква енергия ни носят различните цветя?

Саксийните растения са много мощни енергийни носители и мощен елемент във философията на Фън Шуй. Ще ви дадем определени предложения от...

Ако през прозореца се вижда красива гледа, поставете огледало срещу него, за да внесете повече уют, светлина и красота в дома. Също така, според Фън шуй това ще донесе и здраве на всички членове на семейството.

Огледала в хола и всекидневната

Препоръчително и дори задължително е, ако сте привърженици на Фън шуй течението, да имате поне едно огледало в хола.  Колкото по-голямо е то, толкова по-добре. Там се събираме с любимите си хора, а огледалото срещу нас ще запомни всички положителни емоции и ще разпространява тази положителна енергия дни наред в дома ни. Смята се, че те понижават и конфликтните ситуации у дома.

Огледало над бюрото

Ако поставите огледало над работното си кътче вкъщи или в офиса, това може да повиши продуктивността ви, да ви донесе успехи в работен план, както и финансово благополучие. Най-подходящото място е над бюрото ви, ако то е до стената, споделят фън шуй експерти. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

6 "невинни" признака, които карат жената да изглежда зле в очите на мъжа

10 признака на дъщеря, която е зависима от майка си

Това многогодишно цъфтящо растение e богат източник на витамини и минерали

Ядат ли се листата на червеното цвекло?

Как и кога да почистваме преди Великден?

Колко време трябва, за да втаса козунака?

Яде ли се кората на райската ябълка?

Как да запазим козунака мек за по-дълго време?

Коя е столицата на Киргизстан

Кога се минава под масата на Великден?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com