Летните ремонти започнаха! Тапет за рисуване - една добра алтернатива!

3422
Летните ремонти започнаха! Тапет за рисуване - една добра алтернатива!

Тапетът за рисуване може да има различни текстури и текстури. Те имитират тъкани, гипс и имат декоративно щамповане. За разлика от обикновените тапети, те могат да бъдат боядисани много пъти. Достатъчно е да ги сложите веднъж, за да им се наслаждавате дълго време. Текстурираните повърхности на боядисвания тапет също маскират неравности и други несъвършенства по стените.

Когато се съмнявате дали тапет може да бъде боядисан, просто погледнете спецификацията на продукта. Подходящата информация трябва да бъде включена сред техническите данни. 

Какъв вид лепило да използвам за тапет за боядисване?

Лепилото за тапети за боядисване трябва да е солиден продукт, който да издържи толкова дълго, колкото самия тапет. Затова трябва да потърсите лепило, проектирано специално за този тип продукти. Тъй като това лепило ще се придържа към стената ни наистина дълго време, уверете се, че съдържа противогъбични, стабилизиращи и обезвъздушаващи вещества. Благодарение на това имаме гаранция, че нищо в даден интериор няма да наруши здравословния микроклимат. Производителите обикновено посочват на опаковката кое лепило е най-добро за фиксиране на даден тапет.

Как да сложа тапет за рисуване?

Местоположението на тапета за боядисване не се различава много от залепването на обикновени тапети. Трябва да започнете с подготовката на стената. Тя трябва да бъде чиста, без следи от мазнини или прах. Можете да го избършете мокро. Големите дефекти в стената трябва да бъдат грундирани и изравнени, но не е нужно да се притесняваме за по-малките - ето защо избрахме тапета за боядисване, за да не ни безпокоят подобни несъвършенства.

Как да рисувам тапет за рисуване?

Тапетът може да бъде боядисан с един от трите инструмента: четка, валяк или пистолет за пръскане. Боядисването с валяк е популярен и относително бърз метод. Разпределената по този начин боя покрива равномерно тапета. Можем да постигнем подобен ефект, като рисуваме с четка, въпреки че може да отнеме повече време. Боядисването на тапет с валяк или четка не се различава много от боядисването на стена. Добре е обаче тези инструменти да са с малко по-дълги власинки, благодарение на които боята ще достигне до вдлъбнатините, релефа на тапета и ще покрие равномерно целия модел. Колкото по-структуриран е тапетът, толкова по-дълги трябва да бъдат четините на валяк или четка. Най-бързият начин за боядисване на тапета е чрез пръскане. Това обаче изисква специализирано оборудване. Трябва също да запомните да предпазвате дихателните пътища - вдишването на пръскана боя е опасно. Пръскане на боя върху тапетът за боядисване оставя покритието идеално равномерно.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Най-разтърсващата притча за прошката

Стихотворение за 25 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 25 април 2024

Таро съвет за всяка зодия за 25 април 2024

Това се случва с тялото ви, ако пиете мляко преди сън

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

10 съвета, които ще ви помогнат да поддържате свеж и приятно ухаещ дом

Съсипват я: 7 неща, които убиват вашата боядисана коса ден след ден

Как се е празнувала Цветница в миналото?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Най-разтърсващата притча за прошката
Най-разтърсващата притча за прошката

Живял един човек. Животът му бил обикновен, като на всички хора – в него имало и хубаво, и лошо. Дошъл последният му час и човекът напуснал...