Липсата на секс - как влияе на брака?

5408
Липсата на секс - как влияе на брака?
Снимка: iStock

Макар и секса да не е най-основното нещо на света, той е важен за близостта на двама партньори в една връзка. Нормално е с течение на времето страстта в дългогодишните бракове да намалее, но при младите хора липсата на интимност в брака не е добър знак, защото от дефицита на ласки следват редица последствия.

Липса на разбирателство

Известен факт е, че в леглото много двойки изглаждат неразбирателствата по между си. При липса на секс обаче, кавгите стават по-сериозни и по-чести. Съветваме ви да направите опит да намалите напрежението помежду си. За доброто на брака ви правете компромиси по-често и се опитайте да изгладите различията, опитайте се да не влизате в спорове и мислете преди да говорите. Може би тогава и сексуалният ви живот ще се възроди.

16 признака за здрава връзка

Напълно отчуждение един от друг

Много сериозно последствие от липсата на сексуални ласки е отчуждаването на двойката. Това води до рядко общуване, повишаване на тон или пълна липса на общи теми за разговор. За да не се отдалечите емоционално се опитайте да намерите общи забавления, поводи за радост и смях. Това ще допринесе за скрепяването на отношенията и току виж се почувствате привлечени един от друг както в началото.

Мисли за раздяла

При продължителна липса на сексуални удоволствия, често един от двамата или и двамата започват за мислят за раздяла или изневяра. Този, който страда най-много от липсата на сексуален живот, често предприема крачка към развод.

Понижено самочувствие

Съвсем нормално е самочувствието ви да се смачка и да изпитвате съмнения към себе си.

Това дори може да доведе до трудности при извършване на нормални битови и работни ангажименти, да влоши комуникацията с близките ви, колегите и приятелите ви.

5 златни правила за успешна връзка

Депресия и самота

Ако отчуждението и липсата на секс продължат дълго време, не е изключено да се появят признаци на депресия, изолация, усещане са самота и неразбиране при един от двамата или и двамата партньори. Лошо е да таите всички тези чувства, за това споделяйте повече с половинката си, а ако това в момента е невъзможно, то обърнете се към терапевт или поне споделяйте с приятели.

Как можете да се справите със ситуацията?

Само чрез открита комуникация ще намерите пътят към решаването на вашите проблеми. Изкачайте подходящият момент, в който и двамата сте спокойни, и поговорете за причините да спрете да правите секс. Нека разговорът да е спокоен, без обвинения и обиди, изслушайте другата гледна точка и търсете решение. Погрижете се за външния си вид, обръщайте внимание на половинката, искайте мнението му. Споделяйте какво харесвате в секса и скоро всичко ще си дойде по местата. Ако това не се случи не се колебайте да се обърнете към услугите на брачен консултант.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Кога е полезно жабуренето с кислородна вода?

Защо имаме вдлъбнатина между носа и горната устна?

Как се пише: заместник министър-председател или заместник-министър-председател?

Това са най-мразените зодии

Колко километра летят щъркелите, за да стигнат до България?

Мравките ще изчезнат завинаги - просто направете това

Лунен календар за април 2024: В кои дни НЕ трябва да харчите пари

Лалетата ще издържат 2 пъти по-дълго, ако сложите това във вазата

Най-добрият ден за миене на прозорци - ще привлечете късмет и пари

Учените правят важно откритие: Дълголетниците са от тази кръвна група

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com