Митове, в които да спрете да вярвате за рол-он дезодорантите

3849
Митове, в които да спрете да вярвате за рол-он дезодорантите
Снимка: Thinkstock/Guliver

Рол-оните  отдавна се смятат за опасни, вредни и нехигиенични, оставяйки ни объркани как да възприемаме този тип продукти. Този продукт  е основен елемент на красотата за много жени. Независимо от това, много от нас, въпреки широко отрицателната репутация на рол-оните, все още искат да ги използват ежедневно за да се погрижат за кожата на совите подмишници, за да могат винаги да ухаят свежо и приятно.

Рол-онът е задължителен във вашата ежедневна грижа, тъй като може да помогне за поддържане на режим на грижа за кожата на подмишниците. Въпреки многото си предимства, има няколко мита за обемите. Това е просто и ефективно решение за предотвратяване на груби и потни подмишници. Въпреки това, употребата на вредни съставки като алкохол и алуминий може да увеличи потенциалния риск.

Дезодорантът е опасен за здравето ви – вижте как да го промените

Антиперспирантите и дезодорантите могат да съдържат потенциално вредни съставки. Редица съставки, включително алуминий – активнат...

Добрият рол-он не само ще премахне неприятните миризми, но също така ще помогне за поддържането на добра грижа и външен вид на кожата на подмишниците. Можете да изберете нежен вариант, натурална формула за кожата, с витамини и минерали и 0% алкохол, което е напълно безопасен вариант. Осигурява подхранващи и овлажняващи свойства за успокояване на възпалената кожа.

Нехигиенични ли са рол-оните? Това не е вярно. Нехигиенично е само когато се споделя с други или се прилага върху мокри, изпотени или нечисти подмишници. Изпотяването е неизбежно, така че рол-оните трябва да се използват след душ, за да бъдат чисти и свежи.

Тези рол-они не е препоръчително да се използват върху прясно избръснати или третирани подмишници? Често чуваме хората да съветват да не използвате този продукт след епилация. Но той  обаче съдържа меки и естествени съставки и 0% алкохол, така че може да се използва веднага след епилация, без да дразни кожата по никакъв начин. Силният аромат на рол-она означава по-добър контрол на миризмата. Предотвратяването на телесна миризма зависи от правилното приложение на продукта.

Парабените в рол-он дезодорантите са вредни за тялото? Парабените се използват като консервант почти изцяло в козметиката и парфюмите. Тнамират се в различните дезодоранти, шампоаните, течните сапуни, кремовете и т.н. Лесно е да определите съдържанието им, като потърсите в списъка им със съставки - "бутилпарабен", "пропилпарабен" и "метилпарабен". Този тип вещества обикновено са част от състава на продукти с дълъг срок на годност. Така, че колкото за рол-оните толкова и за останалата козметика са вредни като състав.

Съвети за лесно премахване на петна от дезодорант

Случвало ли ви се е да си сложите дезодорант и той да остави типичното бяло петно по дрехите ви? Всички дезодоранти са продукти, които ...

Антиперспирантите в рол-оните запушват  ли порите? Антиперспирантите наистина запушват порите. Това може да предизвика възпаления от своя страна. Има само един изход: не бива да ползвате продуктите твърде често и го нанасяйте върху почистена и изсушена кожа.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Не казвайте на мъжа си: Тази маска за коса с бира върши чудеса

Според науката, ако казвате благородни лъжи, значи сте добър човек

Ето какво да направите след развода с брачната си халка и годежния пръстен

Как да разберете още в магазина, че плодовете и зеленчуците са пълни с нитрати

Открийте заболявания, за които не подозирате с този бърз домашен тест

Как да научим кучето да не се дърпа при разходка?

Знаете ли как се размножават охлювите?

Тези 5 зодии са най-добрите градинари

Тези 5 зодии са най-добрите градинари

Стихотоврение за 18 април 2024

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com