Митове за успешна връзка

5842
Митове за успешна връзка
Снимка: Pexels

Дори и най-голямата любов не може да оцелее, когато се сблъска с нереалистични вярвания за това какво ще направи една двойка щастлива. Какви възприятия затрудняват добрата връзка?

Когато решаваме да се оженим или да влезем в нова интимна връзка, се надяваме на успешен живот за двама, на приказен хепиенд – „и заживели щастливо до края на дните си”. Влюбваме се, искаме да сме заедно и вярваме, че ще успеем. Не всички желания обаче могат да се сбъднат и от време на време със сигурност ще възникват неприятни чувства. Много от нашите нереалистични идеи за щастлива връзка ще се взривят като сапунен мехур.

Безразличие в една връзка. Как да го преодолеем?

Емоционалната близост в една връзка не е дадена веднъж завинаги, нито е случайна. Когато се обърнете към партньора си за помощ, подкреп...

Какви възприятия затрудняват добрата връзка? 

Митът за двете половини на една ябълка

Много хора вярват, че ще бъдат щастливи само когато намерят този/единствения - партньор, подобен на тях като другата половина на същия плод, който по някакъв начин е продължение на тяхната личност. Те вярват, че само с такъв партньор най-накрая ще се чувстват спокойни. Предполага се, че "другата половина" мисли като тях, иска едно и също нещо, диша в общ ритъм. 

В последствие осъзнаваме, че няма човек, който да отговаря на тези строги условия - във всеки партньор ще намерим нещо, което няма да ни хареса. В това няма нищо странно, защото ние не сме допълнение към другия човек, а отделно цяло, самостоятелен субект, който допринася за връзката. Да, споделяме някои прилики, но сме и различни! 

Митът, че винаги трябва да сме заедно

6 знака, че връзката ви няма бъдеще!

Във всяка връзка има трудни моменти, кавги, недоразумения – това не може да се избегне. Въпреки това, някои поведения може да са ...

Заедно през живота за много хора означава винаги заедно. Но всеки от нас се нуждае от отделно пространство, в което да преследва лични страсти и интереси. Не е вярно, че добри отношения се създават от тези партньори, които се интересуват от едно и също нещо и обичат да прекарват времето си по един и същи начин. Да, общите интереси или работата в една и съща професия могат да свържат партньори, да са полезни за изграждането на близост, но не е нужно да се ограничавате само до такива „съединители“. 

Митът, че винаги трябва "да сме съгласни"

Друг вреден мит е поверието, че ако се обичаме, винаги трябва да бъдем мили един към друг и да сме съгласни със себе си и с него по всеки въпрос. Затова трябва да изразяваме само добри и приятелски чувства един към друг, а не да прибягваме до спорове и скандали, защото това ще развали топлата атмосфера. Последствието от това отношение е, че замитаме проблемите под пословичния килим, потискаме неприятните чувства. Ефект? Натрупване на нерешени проблеми, нарастващо съжаление и гняв към партньора.

Всеки от нас е различен, различни сме в много отношения, дори когато сме обединени от любов. Изправени сме пред факта, че любимият ни човек не иска същите неща като нас. И дори отново и отново откриваме, че той не харесва това, което правим или казваме. И какво всъщност означава "Винаги трябва да се съгласяваме един с друг? Кой с кого трябва да се съгласи: аз с теб или ти с мен?".

Замислете се и вие по написаното по-горе.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Какво никога не се прави през Страстната седмица?

Най-разтърсващата притча за прошката

Стихотворение за 25 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 25 април 2024

Таро съвет за всяка зодия за 25 април 2024

Това се случва с тялото ви, ако пиете мляко преди сън

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

10 съвета, които ще ви помогнат да поддържате свеж и приятно ухаещ дом

Съсипват я: 7 неща, които убиват вашата боядисана коса ден след ден

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Какво никога не се прави през Страстната седмица?
Какво никога не се прави през Страстната седмица?

В Църквата думата страст се използва в два случая: когато се говори за неестественото, греховно влечение на душата, например за страстта на пиянството,...