Мъже споделят недостатъците на това да си млад татко

6966
Мъже споделят недостатъците на това да си млад татко
Снимка: Thinkstock

След като поговорихме за младите майки е време да погледнем и гледната точка на силния пол. Бременността е изживяване за двама, не за един. Често бащите са страдащата страна. Претенциите и нуждите на бременната дама понякога ескалират нервите на бъдещият баща. Много са и притесненията на мъжете. Хиляди мисли и уплахи минават през главите им, макар и рядко да си признават.

Попитахме няколко бъдещи татковци за най-големите им притеснения около бременността, премеждията им и усилията, които им костват да запазят семейния уют.

В Украйна се роди бебе с трима родители

В клиника в Киев е успешно заченато инвитро и родено на 5 януари бебе, което има трима родители. В случая за първи път е използван мето...

„Най-голямото ми притеснение е финансовата несигурност. Когато приятелката ми сподели, че е бременна първото, което мина през главата ми беше: От къде пари? Естествено радостта от новината последва, но дори и сега, когато остава още един месец до появата на бебето, не спирам да мисля за парите.”

„Обичам приятелката си, но новината дойде като гръм от ясно небе. Заедно сме от три години и скоро планирахме сватба. След новината за бебето сякаш чувствам някаква обреченост. Появата на малкото същество ще внесе коренна промяна в живота и на двамата. Първоначалната ми мисъл беше, че животът ми свършва, и това е края на всичко, което ми харесва. Ама наистина край! Но сега вече осъзнавам голямата си задача и го чакам с нетърпение.”

„Преди на бял свят да се появи малкото ни съкровище, смятах, че ще се проваля като родител. Като човек, който е отговорен за отглеждането на дете. С жена ми изчетохме доста книги, дори посещавахме курсове. Сега, година по-късно осъзнавам, че нищо не те подготвя достатъчно. Стресът е голям, но определено не е чак толкова страшно. ”

„С приятелката ми от скоро сме заедно. Все още изживяваме любовните си трепети. По стечение на обстоятелствата се оказа така, че след няколко месеца ще ставам баща. Беше изненадващо и за двама ни. Не, че не се радвам, но имам чувството, че бебето ще отнеме цялото внимание на приятелката ми. Глупаво ли е да ревнувам от бъдещия ми наследник?”

Прецедентно - зачеват бебета с ДНК на трима родители

Великобритания стана първата страна, одобрила официално метод за зачеване на бебета с ДНК на трима родители. Скандалната стъпка се пред...

„Притеснявах се, че сексът ще намалее. Все още сме млади хора и имаме сексуални потребности. Осъзнавам, че е глупаво, но в името на детето си ще трябва да заменя часовете за секс с часове за сън.”

„Колкото и да обичам жена ми, започвам да предпочитам повече часове в офиса, отколкото у дома. Вярно, че трябва да хапват всичко, което поискат, но понякога нервите ми не издържат. На кой по дяволите му се прияжда печено пиле и банани в 3 часа посред нощ?”

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Кога ставаме стари: Интересно изследване

Най-разтърсващото любовно българско стихотворение

Любовен съвет за всяка зодия за 29 април 2024

Таро хороскоп за 29 април 2024

Много мъдра притча за майката, която съсипала сина си с грижите си

Страстната седмица започна: Много силна молитва към нашия Ангел Пазител

Топ 4 на най-грубите женски зодии

Топ 5 на зодиите, които лъжат най-много

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 29 април /валутен калкулатор/

Да си нямате работа с тях: Топ 5 на най-проблемните зодии

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com