Начинът, по който се целувате разкрива колко дълго ще продължи връзката ви

7750
Начинът, по който се целувате разкрива колко дълго ще продължи връзката ви

От една страна, целувката може да бъде израз на силна любов помежду ни, но от друга може да даде информация за това как връзката ни ще се развие в бъдеще. Според различни проучвания, когато се целуваме, получаваме информация, но не я осъзнаваме веднага. Мозъците ни анализират как се целуваме и следователно ни дават основание да вземем различни решения, които са съдбовни за връзката ни.

Учени от Оксфорд са проучили, че с целуването ние можем да дадем сигнали на партньора си и да го задържим за по-дълъг период от време. Проучванията показват, че жените са далеч по-претенциозни за целуването и дори въз основа на това как се целува даден мъж, те решават дали той е подходящ за тях или не. Целуването за тях се явява като „критерии“ за оценяване на даден мъж.

Никакви целувки! Ето до какво води обмяната на слюнка

Прекараната в младежка възраст мононуклеоза, предаваща се посредством целувки и ползване на общи прибори, повишава риска от развитие на...

Проучването още посочва, че когато ние се целуваме проучваме здравето на другия човек – чрез дъха и вкуса му. Разбира се, това по принцип може да бъде сигнал, ако човек страда от заболявания. Също така, когато се целуваме обменяме и мастна консистенция – себум. Това вещество съдържа феромони, които показват дали си подхождаме с другия човек или не. Някои предложения са и към това дали човекът е хормонално здрав, за да създава семейство. Разбира се, това са само мисли, които мозъкът започва да генерира, когато се целуваме, но не и начин да получим отговор на този въпрос.

Интересното обаче е, че повече от 60% от хората споделят за загуба интерес към конкретен човек след лоша целувка. Въпреки това, целуването е чудесен начин да заздравим отношенията си и да бъдем по-близки с партньора си. Устните са пълни със сетивни нерви и когато се целуваме, мозъкът освобождава окситоцин, който е известен като хормона на любовта и ни кара да се чувстваме щастливи.

Серотонин е друг хормон, който се освобождава при целуването. Той ни позволява да подобрим доверието си в партньора и по този начин да заздравим взаимоотношенията си. Целуването намалява и нивата на кортизол – хормона на стреса.

Накратко казано, когато се целуваме освобождаваме повече хормони на щастието, които ни помагат да бъдем спокойни и да бъдем успешни във връзката си, както и да я изградим, така че да е дълготрайна и успешна.

Интересни факти за целувките, които не сте чували

Вече сме си говорили за здравословните ползи от целуването, както и за типовете целувки, по които мъжете са луди. Сега правим още една ...

Затова, когато целувате следващия път партньора си, не подхождайте към това като към нещо обичайно за двойките, но и като начин да се изградят здрави и устойчиви взаимоотношения. Все пак, целувката е  израз на интимност и любов между двама души и не може да бъде нещо посредствено или обичайно в ежедневието ни.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Чесънът като чудо на природата: Неочакваните ползи за здравето

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 10 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 10 май /валутен калкулатор/

Гордън Рамзи открива най-високия ресторант в Лондон

Кои комплименти си мечтае да чуе всяка жена?

Тези 6 биохакинг техники ще забавят стареенето

8 гениални лайфхака със сапуна за пране от миналото, които са полезни и днес

За какво най-много съжаляват хората на средна възраст?

Храни, които НИКОГА не трябва да давате на котките

Защо яйцата за закуска са най-полезни?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com