Най-добрите филми на ужасите

13078
Най-добрите филми на ужасите
Снимка: iStock/Guliver

            Почитателите на хоръра не пропускат ново заглавие в киното. Ужасът не се свърза обикновено с приятно преживяване. Какво тогава кара милиони зрители да застават пред екраните в очакване на късния филм, който ще ги държи будни и в напрежение дълго, след като загасят телевизорите? Счита се, че пристрастените към приключения, тайнственото, извънземното, странното и страховитото са почитателите на този жанр. Тези зрители далеч не са садисти и не са лоши хора в живота си. Просто страстта им към онова, което не се вижда с очите и за което се счита, че не съществува, ги привлича и прави зрители на филмите от този жанр.

Жанрът хорър е популярен сред киноманите. Ако сте решили да проверите дали и вие ще сте привлечени от филмите на ужасите,  ето кои заглавия да не пропускате.

Кои са най-добрите филми на ужасите?

            Последните 10-тина години са благодатен период за хоръра. Много от новите филми стават запомнящи се представители на жанра. Препоръчваме да се насладите или да настръхнете от следните заглавия:

  • Вещицата

Филмът излиза на голям екран през 2015 година. Сюжетът е подходящ за всички, завладени от свръхестественото, вещерското, тайните и загадките, невидими за човешкото око. Развива се около инциденти с деца в мрачните гори, които още повече събуждат тръпката от очакването, неизвестното и предстоящия ужас.

  • Заклинанието

         Филмът от 2013 година разказва за новия дом на семейство и случващите се странни и неразбираеми неща в него. Паранормални явления, истории за духове – потопете се в страховитата история на къщата и всичко онова, което ви кара да надничате под леглото си вечер.

  • Нито звук

          Това е едно от най-новите заглавия. Филмът вижда бял свят през 2018 година и е отличен избор за харесващите хорър с чудовища. Концепцията е простичка – хората трябва да живеят в пълна тишина, за да се спасят от чудовище. Но какво се случва, когато героинята трябва да роди детето си? Задължително го изгледайте.

  • Влак до Пусан

          Филмът от 2016 година разказва история за зомбита и вирус, превзел света. Тема, изключително актуална в съвремието. Извън клиширания сценарий със зомбитата, във този филм ще откриете качества и истории, които далеч надхвърлят филмите на ужасите. Насладете му се.

  • То

          Създаден през 2018 година, този филм по романа на Стивън Кинг очаквано се превръща в един от най-гледаните и предпочитаните в жанра. Деца, мрачна тайна на малко градче и едно чудовище, което се храни с хора. Пригответе си голяма порция пуканки и оставете лампите да светят.

  • Бабадук

          Филмът от 2014 година всъщност разкрива много повече от ужаси. Главният герой е дете, загубило баща си, което е убедено в съществуването на чудовище от книга. Филмът носи много по-дълбоки послания от просто филм на ужасите, който те държи буден – за ролята на родителството, за тъгата, която ни прави чудовища, за скръбта, която ражда чудовища вътре в нас.

 

 

 

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

6 "невинни" признака, които карат жената да изглежда зле в очите на мъжа

10 признака на дъщеря, която е зависима от майка си

Това многогодишно цъфтящо растение e богат източник на витамини и минерали

Ядат ли се листата на червеното цвекло?

Как и кога да почистваме преди Великден?

Колко време трябва, за да втаса козунака?

Яде ли се кората на райската ябълка?

Как да запазим козунака мек за по-дълго време?

Коя е столицата на Киргизстан

Кога се минава под масата на Великден?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com