Най-добрите филми с Том Круз

16878
Най-добрите филми с Том Круз
Снимка: Getty Images/Guliver

Дебютът на Том Круз в киното е във филма „Безкрайна любов“ (1981), където показва своя чар и професионализъм, като впечатлява не само женската, но и мъжката публика. Старателно гради своя имидж, а ролите, в които се превъплъщава най-често са свързани с целеустремени младежи, зад чието поведение се крие ранима душа. Първият по-сериозен успех става ролята му в „Рискован бизнес”, а с излизането през 1985г. на „Топ Гън" успехът му е затвърден. Номиниран е за 3 Оскара, има 54 филмови награди и 82 номинации.

Най-добрите филми с участието на Том Круз

Jerry Maguire/ Джери Магуайър (1996)

Джери Магуайър (Том Круз) е висш агент в Спортен Мениджмънт Интернешънъл. Той е безспорен майстор и професионалист в своята област. След необмислено действие от негова страна бива уволнен. Лишават го не само от работа, но и от самочувствие и идентичност. Решава да събере сили и да започне всичко от нулата.

Филмът е спечелил 1 Оскар, има 26 филмови награди и 42 номинации.

Mission: Impossible/ Мисията невъзможна (1996-2018)

“Мисията невъзможна” е американска шпионска филмова поредица, състояща се от 6 части. В главната роля е Итън Хънт (Том Круз) – таен агент. Той е обвинен за смъртта на своя шпионски екип. Винаги се движи на крачка пред своите преследвачи и близо до шокираща истина.

Български филми от 80-те години, които трябва да гледате

Edge of Tomorrow/ На ръба на утрешния ден (2014)

Филмът е научно-фантастичен екшън, в който Том Круз си партнира с Емили Блънт. Сюжетът разкава за свят въвлечен във война с извънземна сила. Многобройни мъже и жени се изправят срещу непобедимия враг, но новобранец от Обединените отбранителни сили ще успее да ги победи с нестандартна военна стратегия: Живей. Умри. Повтори.

A Few Good Men/ Доблестни мъже (1992)

Филмът разказва за амбициозен адвокат и млада юристка, които се впускат в защита на двама войници от военнноморските сили, обвинени в убийство. Изправени са пред избор дали да следват съвестта си или нечии заповеди. В този филм Том Круз си партнира с Деми Мур и Джак Никълсън.

Филмът има 10 филмови награди и 30 номинации, 3 от които за Оскар.

ТОП 10 филма с Брат Пит, които трябва да гледате

Rain Man/ Рейнман (1988)

Филмът е американска драма, в който си партнират Том Круз, Дъстин Хофман и Валерия Голино. В историята се разказва за Чарли Бабит (Том Круз), който научава, че отчужденият му баща е оставил наследство на негов брат с аутизъм, за който не е знаел до сега. Заедно започват пътуване, но самообладанието и търпението на Бабит е на ръба. Въпреки това пътуването се превръща в нещо много повече и изключително специално преживяване за двамата братя.

Interview with the Vampire: The Vampire Chronicles / Интервю с вампир (1994)

В центъра на сюжета на филма е вампирът Лестат (Том Круз), който ще живее вечно и преминава през вековете, воден от страстта и тръпката. Ако пожелае, може да направи всеки от жертвите си безсмъртен. Това се случва и с благородния Луи, който разказва как се е превърнал във вампир заради Лестат. Клодия е друга жертва на Лестат, а тя заедно с Луи са водени от своята омраза към причинената болка и капанът, в който ги държи Лестат. Клодия намира начин как да го умъртви, а двамата с Луи отиват отвъд океана, за да търсят други като тях.

Филмът е направен по книгата на Ан Райс – „Интервю с вампир“. Има 24 филмови награди и 36 номинации, сред които 2 за Оскар.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

6 психологически лайфхака, които работят твърде добре във ваша полза

Ако искате да живеете до 100 години, пийте тази чудотворна напитка всеки ден

Малко известни факти за морковите, които ще ви изумят

Фина пролетна билка с интересни ползи за организма

Зодиите, които имат невероятни умения да флиртуват

Кога се празнува Летен Никулден?

Защо котката ви тъпче с лапи: 3 причини, които ще ви изненадат

8 известни израза, чието значение разбираме погрешно

Това кафе енергизира, няма кофеин и премахва чувството за глад

5 закона на Вселената, които ще ви помогнат да привлечете богат съпруг

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Пожелания за Гергьовден
Пожелания за Гергьовден

Всеки познава поне един човек с името Георги или Гергана, които празнуват имен ден на 6 май - ето кои са най-хубавите пожелания за Гергьовден. Най-хубавите...