Най-големите грешки, които допускаме при измиване на косата

9382
Най-големите грешки, които допускаме при измиване на косата
Снимка: iStock

Чували ли сте някъде, че трябва да миете косата си през ден, веднъж седмично, два пъти седмично и сега усърдно спазвате това правило? И ако косата ви се замърси по-бързо, ще продължите ли да се придържате към графика? Всъщност всички хора са различни, косата и скалпът също са различни, което означава, че нуждите на всеки са различни. Измивайте косата си толкова често, колкото имате нужда - всеки ден или веднъж седмично, решавайте сами.

За съжаление обаче, много от нас правят непрекъснато грешки, когато измиват косата си. Което е фатално за нейната структура, блясък, форма.

В тази статия ви запознаваме с тези грешки...

Гореща вода

Многократно сме писали, че горещата вода кара кожата да старее п -бързо. Също така не засяга скалпа по най-добрия начин. Горещата вода изсушава кожата, допринасяйки за образуването на пърхот, а разпарените пори правят луковиците по-слаби, от което косата започва да пада. Дайте предпочитание на топла или хладна вода, само ще се възползвате от това.

Бързате

Защо се опитвате да изплакнете шампоана под течащата вода за 30-60 секунди? По този начин водата измива грубата мръсотия, но не и дребните и малки мръсотиики...Оставете шампоана малко по-дълго по косата ви, втрийте го добре и чак след това бавно и нейно се изплакнете.

Не спазвате

Спазвайте мярката, когато нанасяте шампоан. По-добре е да добавите няколко пъти по малко от него, отколкото да използвате твърде голямо количество наведнъж. В този случай съществува висок риск шампоанът да не се измие напълно, неговите частици ще попречат на дишането на косата и ще я превърнат в нещо мръсно само за няколко часа. И още един съвет: мийте перилните препарати които докосвате винаги веднага от ръцете си, а не върху главата си!

Избор на грешни средства

Всички шампоани имат различни свойства: някои придават обем, други се използват за блясък, а трети овлажняват и подхранват. В зависимост от целите на му, неговият състав също се променя. Например, обемните шампоани са с най-лека текстура и съдържат по-малко овлажнители, така че те често оставят косата матова. Експертите препоръчват да избирате шампоани за боядисана коса за ежедневно измиване, независимо дали сте я боядисали или не, тъй като тези продукти са най-деликатните и не увреждат структурата.

Твърде агресивни сте

Не е нужно да търкате яростно главата си по време на измиване. Мократа коса е лесна за нараняване. Също така агресивните движения провокират твърде активна работа на мастните жлези. Измийте косата си с нежни кръгови движения, като се движите от челото към задната част на главата и шията, а след това се премествате отстрани.

Ако държите на косата си, отстранете незабавно тези грешки.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 1 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 1 май /валутен калкулатор/

Корона на безбрачие: 7 причини, поради които връзката ви завършва с пълно фиаско

Трик, който ще удължи живота на възрастната ви котка

6 неща, които не трябва да купувате, дори и да са на разпродажба

Пречи ли голямата разлика във възрастта във връзката?

Объркват всички: Най-трудните за разбиране зодии

Мит ли е влюбването от пръв поглед?

В коя европейска държава се намира Валония

Може ли да бъдете приятели с бившия си

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com