Най-изгодната позиция на писоара

8888
Най-изгодната позиция на писоара

Канадски математици разказаха как мъжете да съхранят лично пространство при използване на писоара и как да спазват неписаните правила за тоалетния етикет.

Съответното изследване е публикувано на сайта на университета на Карлтън, щата Минесота, пише The Daily Mail.

Световен ден на тоалетната

Днес се отбелязва Световния ден на тоалетната. Датата е избрана през 2001 година, след констатация на Световната здравна организация и ...

Учените провели изчисления и изяснили, че най-стратегическата позиция в тоалетната е най-далечният от входната врата писоар. Ако мъжът го заеме, преди да задоволи малката си нужда, вероятно останалите, които ще дойдат в тоалетната, ще заемат позиция през един писоар от заетия.

Това ще позволи да се съхрани повече лично пространство и да се изпълнят правилата на тоалетната етика, според която не бива да се заемат всички писоари поред, както и да се гледа към "съседа" или да се говори с него.

Освен това, ако тоалетната е празна, стратегическата позиция при най-далечния писоар ще помогне да се ориентират останалите посетители. Изследователите отбелязват, че не са взели предвид множеството променливи, но признават открития от тях метод за най-добрия от възможните.

По-рано подобно изследване е провеждал изследователят Доналд Кнът от Станфордския университет, който изчислил колко бързо свършва тоалетната хартия в обществените тоалетни.

Плъх може да ви дойде на гости през тоалетната (ВИДЕО)

Екипът на National Geographic е решил да провери популярната градска легенда за плъховете, които са способни да проникват в къщите през...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com