Най-мразените професии в София

7081
Най-мразените професии в София
Снимка: БГНЕС

Стоиш си най-спокойно в автобуса, мечтаейки за по-добрите бъдещи времена и си слушаш музика на слушалките. Блаженство! Изведнъж около теб настава някаква суматоха. Виждаш, че всички започват да се суетят и да бъркат по джобове и чанти. През тълпата се промъква контрольор. Кръвта ти се смразява, пулсът ускорява. Първата ти мисъл е да побегнеш, но не го правиш, защото в същия момент осъзнаваш, че няма проблем. Няма защо да бягаш от контрольора, та ти имаш карта. Всичко е наред. Отдъхваш си.

Хората работещи като контрольори в градския транспорт, определено имат една от най-недолюбваните от столичани професии. Те никога не влизат в положение и сякаш им доставя удоволствие да те глобят. Ако се замислим обаче, не вършат нищо лошо. Не те санкционират несправедливо, не те рекетират. Работата им се състои в това да упражняват контрол по редовността на пътуване в градския транспорт и те го правят. Предполагам, че повечето от вас си купуват билетче или имат карта и не би било справедливо едни да заплащат за да се возят, а други като „Бай Ганьо“, „Хитър Петър“ и „бай Мангал“ да се возят безплатно.

5-те най-лоши типа софийски жени

В София обаче не валят само мъже, ами и доста жени. Те са дори още по-забележими от представителите на мъжкия пол и със сигурност позна...

Истината за ж.к. Надежда: Не квартал, а цял град!

Но въпреки това, контрольорите не стават по-симпатични или харесвани от столичани, а появата им в превозното средство, по-скоро предизвиква неприязън.

Едва ли обаче има по-мразени хора в България от политиците! И причините за това са кристално ясни. От край време те обещават какво ли не, само и само, за да се докопат до властта. Изберат ли ги, забравят всичко обещано и започва надпревара в категорията „кой ще открадне повече“.

Да бъдеш народен представител днес е желана работа от доста хора, но в очите на останалите българи, мнението за упражняващите тази професия, е негативно. Народните избраници представляват своите избиратели от цяла България, но местоработата им - Народното събрание, е в София, така че напълно заслужено номинираме и тях като едни от най-мразените професии в столицата.

След тях в класацията се нареждат служителите, които ще наречем с общото название – държавна администрация или чиновниците. Данъчни, общинска администрация, абе изобщо всички лелки, които стоят зад гише и стриктно спазват двете най-свещени за тях неща: буквата на закона и обедната си почивка.

Графикът на един столичанин

8:00 8 часа сутринта е. Отваряш очи дори без помощта на будилник и си благодарен, че биологичният ти часовник е решил да те спаси. Прек...

Истината за ж.к. Люлин: Кварталът, в който BMW е религия!

Чудя се обаче кое е по-неприятно? Да те върне чиновничката за нещо незначително или като излезеш от учреждението да видиш, че колата ти има скоба.

Ах, колко са бързи скобаджиите на градска мобилност. Та аз бях спрял само за 10 минутки! И данъка на колата съм си платил и винетка имам за осеяните с дупки пътища, а сега пък и да си плащам и за паркиране в центъра!

Като сме започнали със служителите от градска мобилност, следва да отбележим, че освен котрольорите и скобаджиите, в списъка с най-мразените в столицата професии са и техните колеги – паякарите. И няма нищо учудващо в това да не харесваш или дори мразиш хората, които ти бъркат в джоба, незавимо от това дали признаваш прегрешението си или не.

Истината за ж.к. Младост: Кварталът простиращ се на 3 МакДоналдс-а

6-те типа мъже, които ще срещнеш в София

Ех, мъжеее..както гласи поговорката не може с тях, не можем и без тях. Всеки град носи своите отличителни мъже, ето и 6-те типа, с коит...

Въртят се само из кварталите и тормозят хората - като им вдигат колите. Карат ги на наказателен паркинг и после хем глоба, хем такса престой на паркинга, а накрая и полицая ти напише фиш за неправилно паркиране. Стотачката не ти мърда докопали те паяка! А пък ако не разбереш на време, може и повече да отиде.

КОИ СА ОСТАНАЛИТЕ НАЙ-МРАЗЕНИ ПРОФЕСИИ В СОФИЯ ВИЖТЕ В SOFIALIVE.BG!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Естествена защита: Как да използвате кокосово масло върху растенията?

Перфектните палачинки: 10 трика, които е важно да знаете

Как се пише: абитурентски, абитуриентски или абитюрентски?

Кой брат на Иван Вазов загива по погрешка?

Лоша поличба: 7 неща, които не трябва да държите у дома

Убийци на бодрост: 8 храни, които ви правят уморени и сънливи

Тези зодии НЕ понасят да са в светлината на прожекторите

Късметът е по петите ви, ако номерът на вашия апартамент съдържа тези числа

Яжте това преди полет

Искам го и ще го получа! 4 зодии, които не могат да губят

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Обрат: Цената на природния газ тръгна стабилно в нова посока
Обрат: Цената на природния газ тръгна стабилно в нова посока

Цената на природния газ в Европа започна да поскъпва в края на зимата, най-вече в резултат на притеснения, свързани с доставките на синьо гориво. Ремонти...