X
 
 

НАСА предупреди: Задава се невиждан студ

23754 2
photo of НАСА предупреди: Задава се невиждан студ
Снимка: Getty Images/Guliver
Слънцето навлиза в една от своите най-ниски точки в космическата ера. Слънчевите лъчи не са като всички предходни месеци на 2018 г., а ултравиолетовото излъчване бързо намалява. Новите изследвания показват, че най-високите слоеве на Земята отчитат голямо изстудяване.

"Над земната повърхност, близо до края на Вселената, нашата атмосфера губи топлината си. Ако тази тенденция продължи, горните слоеве на атмосферата скоро биха могли да станат рекордно студени, с невиждан студ от началото на космическата ера (или от началото на изследването на космоса - бел.ред), казва Мартин Млинчак от НАСА, цитиран от РИА Новости и БГНЕС.

Учени: По-добре студ, отколкото жега

България, а и почти цяла Европа, преживява една от най-студените зими от години. На другия край на света Австралия пък се бори с екстре...

Тези данни бяха оповестени от апарата "Кибер" на сателита на НАСА "Тимед", който следи емисиите на въглероден диоксид (CO2) и азотен оксид (NO) - две субстанции, които играят ключова роля в енергийния баланс на въздуха от 100 на 300 км над повърхността на нашата планета.

Чрез измерване на инфрачервеното лъчение ...ДОЧЕТЕТЕ ТУК.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • Анонимен 1 Анонимен преди 10 месеца Профил на трол?
    "близо до края на Вселената" - хахахахаааааааааааааааа
  • Анонимен 1.1 Анонимен преди 10 месеца Профил на трол?
    Ква вселена бе. Драскач.Нито можете да превеждате нито да преписвате.
    : 0 !