Назоваха ранен признак на диабет, който се проявява през нощта

11629
Назоваха ранен признак на диабет, който се проявява през нощта
Снимка: iStock

Непрекъснато високата захар в кръвта води до различни усложнения в човешкия организъм, някои от които се оказват необратими. Въпреки че най-честите признаци на състоянието са постоянна жажда или умора, има и друг симптом, който обикновено се появява през нощта – главоболието.

Докато много хора с диабет се стремят да държат нивата на захарта в кръвта си под 180 mg/dl през деня, други се стремят към по-ниски граници през нощта – от 120 до 140 mg/dl, твърдят експертите.

Полезни храни за закуска за диабетици

Здравословният прием на храна за диабетиците е много важно за добрият баланс на захарта в кръвта и доброто здраве. Всички ние сме свикн...

Според експертите, високата захар може може да е причина за смущения в съня, което кара човек да се събуди през нощта, за да пие вода или да отиде до банята. Въпреки това, пациентите с диабет често страдат и през нощта заради главоболие, сухота в устата или гадене.

Според част от учените, това главоболие обикновено се развива в рамките на няколко дни и е един от ранните признаци на диабет. Но докато се появяват постепенно, повтарящите се пристъпи никога не трябва да се пренебрегват, добавят лекарите.

Много хора може да не са наясно, че имат диабет. Има симптоми, които са  толкова „тихи“, че остават незабелязани дълго време. Експертите говорят за признаците на диабет по кожата, ръцете и краката.

И така, един от най-честите „скрити“ знаци за висока кръвна захар е появата на странно изтръпване в ръцете и краката. Това е така, защото голямото количество захар уврежда нервните окончания и причинява периферна невропатия, съобщава Американската диабетна асоциация. Крайниците  могат да се възпалят и да изтръпнат.

Новооткрит хормон може да е критично важен двигател на диабета от тип 1 и 2

Открит наскоро хормон под названието Fabkin помага за регулиране на метаболизма и играе важна роля в развитието на диабет от 1 и 2 ти...

Освен това, човек трябва да обърне внимание, ако започне да чувства сърбежи все по-често от обикновено. Също така, нащрек трябва да бъдат хора с рани и синини, които имат нужда от повече време за заздравяване, според Wayne UNC Health Care.

Също така, лекарите успокояват, че изброените симптоми невинаги са признаци на диабет. Например, усещането за изтръпване може да бъде причинено от лоша циркулация, сърбеж по кожата може да бъде причинен от екзема или алергии, а дългото зарастване на рани може да бъде причинено от неправилно хранене. Но все пак, ако поне два от тези три признака се наблюдават в комбинация, експертите препоръчват да се консултирате с лекар за съвет.

Всяко отклонение от нормалното ви състояние е основание да потърсите консултация с лекар.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Какво може да се използва вместо фолио: 5 варианта за перфектни ястия

Древни скелети, открити във Франция, разкриват убийства в мафиотски стил

Златни правила: как да изберем добро вино в магазин?

Черният шоколад преди лягане не вреди на нощния сън

Ябълка през нощта: добре или зле?

„Лазаре, стани“ – какво се случва с Лазар след възкресяването му?

Как да излезем от Великия пост, без да навредим на здравето си: 10 правила

Какво се прави в църквата на Цветница?

Дерматолог разкри дали трябва ли да измиваме косата си два пъти с шампоан

Топ 5 на най-полезните плодове през пролетта (СНИМКИ)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com