Не допускайте тези 7 грешки при тънка коса

9188
Не допускайте тези 7 грешки при тънка коса
Снимка: iStock/Guliver

Тънката коса изисква много повече грижи, което налага и отделянето на повече време за това. Тя не е така обемна, бързо се омазнява, трудно държи избраната прическа и лесно се къса. Голяма част от жените трудно се справят с тази задача, защото не знаят как правилно да поддържат косата си и често допускат много и различни грешки, които водят до редица проблеми с нея. Кои са те?

1. Нека започнем с миенето, което при тънката коса е доста по-често, по простата причина, че тя се омазнява по-бързо. С течение на времето се стига до там, че се налага да я миете всеки ден, а това е много вредно както за косата, така и за скалпа. Така се измиват естествените мазнини, в резултат на което от кожата на главата започва да се отделя все повече серум и така тя става все по-мазна.

2. И докато говорим за миенето на косата, няма как да не споменем още една грешка, която много жени допускат и това е, че не използват балсам след измиването ѝ. Причината е в това, че смятат, че така тя ще стане още по-мазна и ще загуби обема си. Истината е, че дори тънката коса се нуждае от подхранване, за да бъде здрава и блестяща.

Дефицитът на този витамин е пагубен за косата

3. Твърде честото използване на сешоар, преса или маша за коса също е сред грешките, които се допускат при тънката коса. Горещината е сред най-големите врагове на всеки тип коса, защото уврежда косъма и води до косопад и накъсване. Ето защо е добре да ограничите използването им, а ако това се налага, да използвате термозащитна козметика.

4. Използването на големи количества козметика за коса също е сред грешките, които много  жени допускат. Балсамът или маската в прекомерни количества водят до загубата на обем, запушването на космените фоликули, а оттам и до косопад.

Боядисването на коса – през колко време да го правим?

5. Друга грешка в грижата за тънката коса е подстригването ѝ на пластове. Жените смятат, че така ще придадат повече обем, но истината е че този тип подстрижка отива повече на по-плътните коси.

6. Грешка е и да оставите тънката си коса да израсте твърде дълга. Това е така, защото по този начин тя изглежда още по-фина и губи и малкото си обем, който има. Най-подходящо за този тип коса е да бъде къса или до раменете.

7. И вие ли решете тънката си коса с гребен? Сигурно, защото с него това става много лесно. Нашият съвет обаче е да го замените с кръгла четка, с която освен, че ще срешете косата си по-добре, но и ще постигнете желания обем.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

В коя държава е остров Тортуга - известното пиратска бърлога в миналото

При отслабване: кои са най-грубите грешки, които правим?

В близост до България се намират Принцовите острови - ето къде

С този прост трик ще разберете дали яйцето е твърдо сварено

Защо седмицата след Цветница се нарича Страстна седмица

Пожелания за Цветница - кой има имен ден на 28 април 2024

Какво вещае появата на мравки у дома?

Защо НЕ трябва да перете на 40 градуса?

Топени боядисани яйца – нов метод, който трябва да тествате

Психолог: 4 причини, поради които вторият брак е по-щастлив

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com