Не е за вярване, но ВОДАТА с краставица прави ЧУДЕСА с тялото

4416
Не е за вярване, но ВОДАТА с краставица прави ЧУДЕСА с тялото
Снимка: congerdesign / Pixabay

Детоксът е важен за хората, които искат да изчистят тялото си от натрупаните токсини. Той не бива да се практикува твърде често, но има много ползи за организма. Натрупаните мазнини, под формата на целулит при жените, са изключително неприятни и борбата с тях е непрестанна. Ако не знаехте за един любим зеленчук, който може да ви помогне за справянето с целулита, то сега ще ви разкажем повече за така познатата ни краставица.

Краставицата освен за целулита, помага и при алкохолна детоксикация и проблеми с алкохолизма. Краставицата е внедрена в редица рецепти и процедури за грижа за кожата, като днес ще ви представим една детокс рецепта с краставица.

Кой би повярвал, че с помощта на краставица ще свалите КИЛОГРАМИ

Краставиците са основен зеленчук, който присъства на трапезата ни почти всеки ден. С нея се правят вкусни салати, богати на витамини и ...

Вода с краставица за супердетокс

За да приготвите тази детокс напитка трябва да си набавите краставица, магданоз, лимон и вода. Нарежете краставиците и лимоните и поставете стръкчета магданоз в кана с вода. Оставете каната в хладилник за през нощта и консумирайте сутрин на гладно. Разделете количеството от напитката на 3 части. Първата изпийте сутринта, след това преди да обядвате, а последната част – 2 часа преди сън.

Пригответе си новата напитка за другия ден и оставете отново в хладилник. С течение на времето ще установите значителна разлика в целулита ви, както и ако консумирате алкохол – по-бързата му детоксикация.
Краставицата спомага и за хидратирането на организма ни, тя съдържа голямо количество вода в състава си, както и важни витамини и минерали. Спомага и за по-доброто състояние на кожата, понижава кръвното налягане и потушава чувството на глад.

Ако включите напитката с краставица по време на детокса ви, резултатите ще са още по-видими. Антиоксидантите в нея ще спомогнат в борбата със свободните радикали и ще елиминират токсините в тялото. 
В допълнение към всички изброени до този момент ползи, детоксикиращата вода ще прочисти хранителните вещества, като допълнително тонизира тялото в същото време. 

Краставиците - елексир за здраве

Краставиците са едни от най-популярните зеленчуци, но освен вкусовите си качества, те притежават и редица важни за здравето свойства. ...

Полезните вещества, съдържащи се в тази вода, са както казахме, антиоксиданти, флавоноиди, лигнани, тритерпени, противовъзпалителни съединения и др., като всички се борят със свободните радикали и токсините в организма. 

Ако не сте почитатели на магданоза, него може да замените с други продукти, някои от които са – няколко листа мента или 2-3 ягоди, нарязани на кръгло. 

Има редица детоксикиращи напитки с полезни хранителни вещества, но може би тези с краставицата са едни от най-ефективните. Можете да пиете напитката постоянно, а може да правите и почивки, но тя сама по себе си е безвредна. Консумирането й обаче не означава, че трябва постоянно да сте на строг детокс.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

7 съвета за избор на цветове за стените вкъщи

Невероятни: Това е жената с най-красивите очи в света (СНИМКИ)

Причини защо да не гладите спалното си бельо

Съберете цифрите си на раждане и надникнете в бъдещето

Как да се научите да управлявате собствените си сънища: 5 ефективни метода

Могат ли бременните жени да отидат на гробища: какво казват магьосниците и свещениците?

Колко време се варят яйцата за боядисване?

Как се пише: опасност или опастност?

Това са зодиакалните знаци с най-добрата интуиция!

Най-добрата рецепта за веган бъркани яйца

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com