Не изхвърляйте остатъците от тапети, ще се изненадате за какво може да се използват

8180
Не изхвърляйте остатъците от тапети, ще се изненадате за какво може да се използват
Снимка: iStock

Нови идеи как да използвате остатъците от тапета ще ви помогнат да трансформирате стаята, както и да разкрасите интериора с дизайнерски елементи. Можете да използвате изрезки или цели рула.

Какво може да се направи с остатъците от тапети?

Често остатъците от тапета се оставят за резерв, в случай че е необходимо, да се залепи нещо или да се довърши стена. През повечето време ролките лежат по рафтовете или в килерите, заемайки място. Но можете да направите интериора креативен и необичаен със собствените си ръце от това, което е останало след ремонта.

Декорът от остатъците е винаги актуален, а също и съчетан с цялостния дизайн на къща или апартамент. За да се вдъхновите и да започнете, помислете за свежи идеи.

Пачуърк е известен сред дизайнерите като пачуърк техника. За този метод се използват 3-4 вида остатъци от тапети наведнъж или 2 материала с различна структура. Прилагането на метода ще ви позволи да направите стаята креативна.

Декорацията на вратите беше на мода през 70-те години. За да скриете дребни недостатъци или пукнатини, се препоръчва използването на нетъкани и текстилни тапети.

Може да украсите таблата както за леглото на дете, така и за възрастен. Това ще изисква половин ролка, пирони, дървена рамка.

За красива комбинация обикновено се използват 2-3 вида. Основната стена, която е първа визуално на входа, е облепена с останките. Ето как професионалните дизайнери се фокусират върху една стена. Използвайки метода на акцентираната стена, те украсяват и освежават стаята, без да харчат много време и допълнителни пари.

Как се почистват тапети

Как се почистват тапети Ако преди години тапетите се смятаха за отживелица, днес те отново са на мода и могат да се опишат като вод...

Декорът на тавана е трудоемък метод, но комбинирането на остатъци ще направи вида на тавана запомнящ се и креативен. Методът е подходящ за класически дизайн на стаи, където панелите са подходящи. Интериорът ще изглежда тържествен, но трябва да се въздържате от използването на детски тапети. Дизайнерите препоръчват неутрални нюанси или флористика.

Можете да направите картина със собствените си ръце от това, което имате. За да направите това, ще ви трябват остатъците от тапети и рамка. Можете да напълните интериора с дизайнерски предмети в рамките на един час. Тапетът трябва да бъде изрязан, за да пасне на рамката и поставен вътре. По-добре е да направите 4-5 картини наведнъж, да ги поставите на скрина или да ги окачите на стената.

Ако в килера има няколко вида тапети, дизайнерите препоръчват да ги използвате като мозайка. Рулата трябва да се нарежат на равни квадрати или по-сложни форми и да се залепят на стената вместо обикновени тапети. Можете да спестите от закупуването на липсващ материал, както и да направите стаята необичайна.

Изработването на щори със собствените си ръце от остатъците тапети не е трудно. За работа ще ви е необходим стандартен комплект - ножици и нож за тапети.

Предимството е подходящата вътрешна украса, има възможност за комбиниране. Можете да сменяте такива щори от остатъците всяка година. Интериорът ще изглежда свеж.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Молитва преди изповед

Стихотворение за 27 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 27 април 2024

Таро хороскоп за 27 април 2024

Златните 8: Тези качества правят жената магнит за мъжете

Пукането на пръстите на ръцете е признак на нещо тревожно: Ето какво разкриват експертите

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 27 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 27 април /валутен калкулатор/

6 "невинни" признака, които карат жената да изглежда зле в очите на мъжа

10 признака на дъщеря, която е зависима от майка си

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Молитва преди изповед
Молитва преди изповед

Наближава краят на Великденските пости, а те задължително трябва да завършат с изповед за вярващите, които са ги спазвали.  Молитва преди...