Не изхвърляйте пакетчетата с чай! За какво могат да се използват?

37056
Не изхвърляйте пакетчетата с чай! За какво могат да се използват?
Снимка: Skitterphoto / Pixabay

Удивително нещо са пакетчетата чай. Едната половина от човечеството ги отрича, другата с удоволствие си вари чай с тях, а в свободното си време измисля как да ги използва в дома си.

Ето най-оригиналните и работещи идеи:

Маска за очи

Поставете пакетчетата чай в хладилника да се охладят, след което ги поставете върху затворените си очи за няколко минути, за да се отървете от тъмните кръгове. Кофеинът в чая има приятен ефект върху кръвоносните съдове в тази част на лицето. Ще изглеждате много по-свежи и по-весели. Между другото, той е полезен не само за кожата, но и за зрението.

Овлажняване на кожата

Сварете отново използвани пакетчета чай, за да овлажните сухата кожа. Оставете да изстине и изсипете тази запарка в пулверизатор. След това просто нанесете получената течност обилно върху кожата си. Можете да го вземете със себе си на разходка и да го използвате вместо скъп козметичен спрей за лице. Ако нямате шише за спрей, можете просто да потопите памучен тампон в течността. Всеки чай работи, но антиоксидантите в зеления чай са особено ефективни при рехидратирането на сухата кожа.

В помощ при слънчево изгаряне

Всички се опитваме да избягваме слънчевите изгаряния, но понякога те се случват неочаквано. Спреят, направен по рецептата по-горе, може да помогне и в тази ситуация. В случай, че зоната на изгаряне е малка, можете леко да разтриете увредената кожа директно с влажна торбичка чай. Ще бъде още по-приятно, ако първо го поставите за кратко в хладилника.

Лечение при ухапвания от насекоми

Чаените торбички също могат да имат успокояващ ефект при ухапвания от комари и други малки насекоми. За да направите това, нанесете влажна, охладена торбичка чай върху засегнатата зона. Чаят може да помогне за намаляване на възпалението и дразненето. Този метод е особено подходящ за тези, които предпочитат естествени средства, а не фармацевтични препарати.

Пази съдовете за готвене от ръжда

Надали някой се сеща, че пакетчетата от чай имат тези 10 приложения

Пиенето на чай може да се превърне в следобеден или сутрешен ритуал, комбинират с интересен разговор или с оставане насаме със себе си....

Избършете металните кухненски прибори с влажна торбичка за чай. Танините в състава му ще предпазят съдовете от окисляване и ще предотвратят образуването на ръжда.

Отървете се от жилавостта на месото

Не много мекото месо ще спаси марината от слаб чай, към който можете да добавите вода или вино. Оставете продукта да се маринова за няколко часа. Чаят ще направи месото крехко и ще му придаде изискан аромат.

Отстранете мазнината от съдовете

Потопете използваните торбички в гореща вода и накиснете в нея мръсните съдове – за една нощ танините ще разтворят цялата мазнина. На следващия ден ще премахнете всички замърсявания без проблем.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Най-красивите места в Испания

Колега или колежка – кое е правилното?

Кога започват да излизат кърлежите

Митовете за кърлежите: Могат ли да скачат или да летят?

Яденето на твърде много захар причинява ли диабет?

Как да варим картофите, така че винаги да стават меки

7 съвета, които можете да следвате, за да запазите яйцата си свежи дълго време

Как да варим яйцата, за да се белят най-лесно

10 предмета у дома, които пречат на рутера

Studio Grim: Най-иновативното студио за грим в България

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Най-красивите места в Испания
Най-красивите места в Испания

За повечето от нас Испания е морска дестинация с прекрасни плажове и чудни курорти. Но тази страна е истинско съкровище и може да предложи много...