Необичайните приложения на найлоновата торбичка

4660
Необичайните приложения на найлоновата торбичка
Снимка: Pixabay

Дори и да не обичате да пазарувате, трябва от време на време да посещавате магазин за нещо. Неизбежен страничен ефект от пазаруването е натрупването на найлонови торбички с всякакви форми и размери. Повечето не обичат да ги изхвърлят.

Междувременно има безброй начини, по които този неекологичен, но много удобен предмет може да бъде използван повторно. Някои от най-лесните повторни употреби на найлонови торбички са очевидни. Например, те са удобни за изхвърляне на пелени или за носене нс обяд на работа.

Ето за какво друго могат да се използват:

5: Дрехи от найлонова торбичка

Може ли пластмасата един ден да съперничи на полиестер, коприна или сатен като избран материал за облекло? Въпреки че пластмасовите дрехи може да не са най-удобните или дишащи артикули, поне едно грешно разливане на кафе може лесно да бъде изтрито от облеклото!

4: Материал за плетене от пластмасова торбичка

Една чанта, изтъкана от пластмасови торбички, е страхотна за носене на плажни принадлежности.  Слънцезащитни масла и пясък могат да се избършат веднага!

Доказвайки, че боклукът на един човек е съкровище на друг, плетените торби и чанти могат да бъдат направени от стари найлонови торбички, които са нарязани на тънки ивици. По подобен начин обикновената стара вълнена прежда отстъпва на пластмасовата прежда, която сериозните плетачи използват, за да създадат по-лъскав продукт.

3: Защита с найлонова торбичка

Пластмасата може да не е толкова неразрушима като титана, но може да осигури основна защита в определени ситуации. Например, не позволявайте на изненадваща дъждовна буря да развали новите ви обувки или да намокри дрехите ви. Пластмасов боклук или голяма пазарска торба с няколко стратегически изрязани дупки в нея може да се използва като пончо. Чантите за хранителни стоки са особено удобни като импровизирани галоши. Просто стъпете в чантата и завържете дръжките около глезените си.

За какво можем да ползваме найлоновите пликчета с цип

Американският предприемач Стивън Оснит започва да експериментира с пластмасова многократно затваряща се найлонова торбичка през 1951 г....

Ако сте градинар, можете също да увиете найлонови торбички около коленете си, за да ги омекотите и да ги поддържате чисти и сухи, докато коленичите в цветната леха. Найлоновите торбички могат дори да осуетят пораженията от неочаквана слана, ако бъдат поставени върху деликатни растения предната вечер.

2: Изкуства и занаяти с найлонова торбичка

Много експресивни художници се отклоняват от традиционните употреби на маслена боя върху платно в полза на по-нетрадиционни художествени материали, като найлонови торбички. Може да няма толкова много произведения на изкуството от найлонови торбички в местния музей или галерии, но работата с дете за създаване на нещо от този преработен материал може да създаде нещо по-ценно от изобразителното изкуство.

1: Пълнеж от найлонова торбичка

Всеки, който някога е получавал пакет, пълнен с частици от пластмасова пяна, знае каква бъркотия-може да се случи. Тези, които не се разсипват по целия под, в крайна сметка се залепват за ризата, панталоните, косата и дори ръката ви, когато се опитвате да ги отстраните. Нещо повече, те не са много екологични. Всъщност можете да използвате торбички за повечето от вашите нужди за пълнеж. Помогнете на излезлите от употреба портмонета да запазят формата си, като ги напълнете със стари торбички.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Подреждането на детска стая не е лесно: не допускайте грешки

Как да се държим с мъж, който ни е наранил?

Плодове, които не трябва да ядете, ако искате да отслабнете

По какво може да се познае старият козунак

Какво задължително се яде на Лазаровден?

Как да проверим яйцата дали са пресни

Борба с времето: Как се променят зъбите с възрастта?

В коя държава официалният език е каталонски

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com