Необичайните употреби на хляба в домакинството

1877
Необичайните употреби на хляба в домакинството
Снимка: iStock/Guliver

Хлябът е незаменим във всяка една кухня. Той е в основата на нашата диета - много хора не могат да си представят закуската или вечерята без него. Доста хора го обичат и въобще не могат да помислят за възможност да се хранят без него. Въпреки това, понякога е полезен не само като постоянен елемент от менюто - може да има и много други странични приложения.

Ако например имате малки деца у дома и те с любознателните си ръце са оставили ивици по стената или по нея има други трудни за премахване следи, трябва само хляб, за да се отървете от следите. Всичко, което трябва да направите, за да разрешите проблема, е да вземете полузастояла филия хляб и да отстраните коричките. След това навийте хляба на топка, избършете стената с мека кърпа и накрая разтрийте зацапаните ивици или петна с приготвеното парче. Ефектът трябва да се появи незабавно, благодарение на факта, че белият хляб е абсорбиращ и гъбест.

Защо НЕ трябва да ядем пресен хляб?

Кой не обича уханието на току-що изпечен хляб, излязъл от фурната? Миризмата му винаги бива свързвана със семейна трапеза и вкусни дома...

Когато чаша или бутилка се счупи, трябва да бъдете много внимателни, защото пропускането на някое, дори и много малко парче, може да бъде опасно за членовете на домакинството. За да сте сигурни, че всички стъклени фрагменти са събрани, за това може да се използва хляб. Достатъчно е филийката да се притисне малко до мястото, където е счупена. Така, ако сте пропуснали нещо, то ще полепне по нея.

За да изсушите рани по тялото си, можете да накиснете хляба с мляко и да го поставите върху възпаленото място. Такава превръзка трябва да се фиксира например с бинт и да се остави да изсъхне за една нощ.

За да премахнете безопасно праха от картините, добра идея е внимателно да разтриете повърхността с парче мек хляб.

За да размекнете втвърдената захар, можете да поставите парче хляб в съда, в който обикновено я държите. След няколко дни трябва да получите желания ефект.

Необичайна употреба на хляба в домакинството

Хлябът присъства на всяка трапеза. Ако сте свикнали да го използвате само за вкусни филийки, трябва да знаете, че зърненият продукт мож...

Можете да залеете хляба с вряла вода, след което поставете кашата, която ще се получи между слоеве марля и я поставете върху различни части от тялото си. Повтарянето на такива компреси няколко пъти ще улесни отстраняването на високата температура и треската от тялото.

Когато нарязвате лука, сложете филийка хляб в устата си. Хлябът абсорбира сулфиди, които причиняват разкъсване. Подобен ефект може да се постигне, като се постави парче хляб върху дръжката на ножа.

Бисквитките ще останат свежи по-дълго, ако ги държим в един херметичен паметник с няколко парчета хляб.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Защо имаме замъглено зрение сутрин?

Как да пием чай правилно?

5 храни, за които да забравите след тренировка

5 храни, за които да забравите след тренировка

Как се пише: убедително или обедително?

Какво никога НЕ трябва да се казва и прави на гробището

Стихотворение за 19 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 19 април 2024

Таро хороскоп за 19 април 2024

Стъпки в пясъка: Притча, която всеки християнин трябва да прочете

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Защо имаме замъглено зрение сутрин?
Защо имаме замъглено зрение сутрин?

Събуждането със замъглено зрение може да бъде досадно или обезпокоително. Когато не сте сигурни какво замъглява зрението ви, лесно е да се чудите...