Неподозираните свойства на златото - кога и как е правилно да го носим

12355
Неподозираните свойства на златото - кога и как е правилно да го носим
Снимка: iStock

Златото е любим метал на тези, които искат да изглеждат впечатляващо.

Но преди да изберете златни бижута е добре да знаете каква енергия носят те.

От древността златото е определяно като метала на победителите, защото увеличава мотивацията ни. Това е най-важното му свойство.

За да вървим напред ни е необходими ентусиазъм и желание за работа. Понякога това се оказва доста трудно, защото сме лишени от сила и енергия.

Ако сте енергични, но мързелът ви пречи, златото ще ви помогне да станете по-решителни. Ето защо повечето езотерици препоръчват жълтия метал на хора, които непрекъснато отлагат.
Златото е още по-добър съюзник за онези, които са силни по природа. То помага да се насочи потокът от енергия в правилната посока. Поради тази причина този метал е препоръчван най-вече на зодиите Овен, Телец, Лъв, Стрелец, Козирог и Водолей.

От древни времена златото е било описвано най-точно с три думи: мъдрост, пари и успех . Освен решителни хора, то обича и творческите натури. Помага на лидерите да укрепят позициите си и да спечелят повече уважение. Но не помага на алчните и дребнавите хора.

Не  забравяйте да свалите златните си бижута преди лягане. Много е полезно да ги носите в неделя, тъй като това е денят на Слънцето, а то е представител на елемента Огън. И все пак бижутата от жълтия метал може да се носят и в сряда - в деня на управлението на Меркурий, финансовата планета.

Златото помага на хората да се отърват от комплекси и страхове, но за да се случи този процес правилно и на етапи, е по-добре да го носите с известна честота. За жените е по-добре да носят обеци, изработени от метала, а мъжете - пръстени.

Съвместимост на златото с други метали и камъни

Елементът на този метал е огън. Той разпалва страстта, но не помага за нейното управление. Ето защо златото е много добре съвместимо с платината, която леко стабилизира енергийните вибрации.

От камъните, диамантът е идеален за златото. Тази комбинация няма да позволи на мощните енергийни потоци да ви безпокоят. За да подобрите и без това силната енергия на жълтия метал, можете да го използвате в комбинация с камъните на елементите на Огъня: кехлибар, карнеол, рубин, гранат, цитрин, тигрово око.

Но трябва да внимавате с тях, защото понякога в съчетание със златни бижута, те могат да ви направят безразсъдни и агресивни.

Камъни като малахит, лунен камък, скален кристал и лазурит най-добре се съчетават със златото.

Също така, не забравяйте, че то е абсолютно несъвместимо със среброто. Двата метала са не просто различни, но и взаимно блокират енергията си. Това важи, но в по-малка степен и за мелхиоровите сплави, титана, керамичните бижута и изделията от дърво.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Какво вещае появата на мравки у дома?

Защо НЕ трябва да перете на 40 градуса?

Топени боядисани яйца – нов метод, който трябва да тествате

Психолог: 4 причини, поради които вторият брак е по-щастлив

Какво никога не се прави през Страстната седмица?

Най-разтърсващата притча за прошката

Стихотворение за 25 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 25 април 2024

Таро съвет за всяка зодия за 25 април 2024

Това се случва с тялото ви, ако пиете мляко преди сън

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com