Нещата в дома ви, които винаги правят впечатление на гостите и могат да ви изложат

5810
Нещата в дома ви, които винаги правят впечатление на гостите и могат да ви изложат
Снимка: iStock/Guliver

Доста хора обичат планираните посещения и предварителните уговорки, когато става въпрос за гостувания. Но се случва вкъщи да довтасат и неочаквани гости. И често пъти това ви сварва напълно неподготвени, защото домът може да се окаже непочистен и разхвърлян. А на никого не му е приятно да гледа безпорядък. Понякога гостите се вглеждат в детайлите от едно жилище и по него си правят изводи за обитателите му. За да не се изложите пред хората, е добре редовно да чистите и оправяте жилището си, за да предотвратите сконфузните ситуации и реакциите на неочакваните гости.

Не е нужно да чистите като луди всеки ден. Просто има неща, които бият на очи още от вратата на жилището. Отделяйте им по няколко минути на ден и домът ви ще изглежда много по привлекателно в очите на другите, а и във вашите собствени очи.

Време е да разкрием кои са детайлите, в които гостите ще се вгледат при посещението им

1. Входната врата

От там влизат всички, затова тя е доста важно да изглежда добре. Премахнете петна, хартийки или други отпечатъци, които има по вратата ви. Изчистете и изтупайте постелката или я сменете с нова.

2. Антрето

След влизането на гостите през вратата, те ще се отзоват в коридора. Често пъти се случва то да е претрупано с всякакъв вид обувки, обувалки или дрехи. Разчистете го от ненужните обувки, приберете обувалката на място й и освободете място за повече дрехи по закачалките.

3. Миризмата

Колкото и да сте се старали всичко да блести от чистота, винаги има шанс да остане някаква неприятна миризма. Вие най-вероятно сте си свикнали с нея и не ви прави особено впечатление, но на гостенина може да му се стори странна и неприятна. Не е изключено ако скоро сте изхвърляли отпадъци от храна да е останала някоя миризма от тях. Затова намерете някакъв ароматизатор и напръскайте от него стените и пода.

Ароматните пръчици ще създадат уютна атмосфера и комфорт както на вас, така и на гостите.

4. Огледалата

Когато в дома ви има огледало, човек е свикнал да се оглежда. Гостите също задължително ще се погледнат в него. Но ако то е прашно или надраскано, ще им направи лошо впечатление. Затова е добре когато има прах по огледалото, на намерите микрофибърна кърпичка и да го забършете с нея. Така ще изглежда като ново. Ако по огледалото има пръстови отпечатъци, тогава го напръскайте с препарат и го минете със суха кърпа.

5. Чиста баня и тоалетна

След като човек влезе в жилището, той се събува и веднага се отправя към банята или тоалетната. Гостите остават сами в това помещение и погледът им неволно или не е вперен в подробностите. Много важно е да поддържате дъската на тоалетната и мивката чисти и блестящи, това е най-важното, което винаги прави впечатление на хората.

6. Сапунът

Премахнете остатъкът от твърд сапун и намерете течен. На гостът ще му е по-приятно да се измие с такъв, отколкото да употребява използван преди него. Ако нямате течен, отворете нова опаковка обикновен сапун.

7. Кърпите

Махнете старите смачкани кърпи и ги сменете с нови и чисти. Гостите ще им стане приятно, че сте се погрижили за комфорта им.

8. Готварската печка 

Когато гостът стигне до кухнята, там на пръв поглед изпъква печката за готвене. Намерете време да й хвърлите един парцал, за да избегнете петна от ядене или прах по нейната повърхност.

9. Кухненската маса

Сменете покривката с чиста и не оставяйте по масата предмети, на които не им е там мястото. Ако нямате покривка, избършете масата и столовете. Сложете в средата някакво цвете за красота.

10. Посудата

Постарайте се чиниите и чашите да са в чист и блестящ вид, за да може гостът да изпита удоволствие от храната и напитките. На никого не му е приятно да забележи някоя мръсотия по посудата, без значение къде се намира.

11. Библиотеката

Подредете си книгите в библиотеката и ги забършете от прах

12. Телевизорът

Ако скоро не сте се сещали да гледате телевизия, а телевизорът ви събира прах, помислете, че гостите може да искат да видят нещо интересно по него. Колкото и луксозен да е той, не е добре гостите да забележат, че е покрит с плътен слой прах или друга мръсотия.

13. Меката мебел и килими

Ако имате животно, то е задължително да оберете космите от диваните и килимите. Дори и да нямате домашен любимец, отделете време и пуснете една бърза прахосмукачка. Тя ще премахне всякакви прашинки и боклуци и жилището ви бързо ще стане като ново.

Спазвайки тези лесни съвети, гостите ви ще се чувстват уютно и комфортно и ще поискат да дойдат отново. А вие ще сте щастливи, че сте им оставили добро впечатление.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как да си направим ябълков оцет без захар?

Яснота в ума: 3 прости начина за справяне с тревожните мисли

Името на кой наш град идва от думата "кал"?

Кой български град се е казвал Ески Джумая?

Как град Охрид получава името си?

Кой бесарабски българин става цели 5 пъти министър-председател на България

Диета за болен стомах: какво, как и кога можете да ядете

4 причини, поради които Скорпионът управлява зодиакалния кръг

От мрънкане и стрес: храни, които съдържат много магнезий

С какво се храни шаранът?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Как да си направим ябълков оцет без захар?
Как да си направим ябълков оцет без захар?

За да приготвите ябълков оцет, който технически се прави от ябълкови остатъци, ви трябват само 3 съставки: ябълки, вода и стъклен буркан. Най-добре...