Няколко хитринки за постигане на идеална гладка кожа и равномерен тен

6671
Няколко хитринки за постигане на идеална гладка кожа и равномерен тен
Снимка: iStock/Guliver

Всяка жена иска да почернее равномерно и кожата й да е гладка, но понякога това е трудно постижимо. Причината може да бъде най-разнообразна - от акне, зачервявания, старчески петна до прием на хормони и лекарства.

Положителното в случая е, че има изпитани методи, които потискат прекалената пигментация на кожата. Всеки може да ги приложи, защото са достъпни и не са скъпоструващи. А ето кои са те:

1. По-добро хидратиране на кожата

Приемането на повече вода и течности, без алкохол и газирано, хидратира вътрешно и външно кожата. Ако искате тя да не изсъхва е добре да ползвате овлажнител. Така ще я предпазите и от зачервяване и запушване на порите. Има овлажнители за лице, тяло и ръце - добре е да се сдобиете и с трите вида. Идеята е да ви предпазят от старческите петна и неприятните ултравиолетови лъчи, които са вредни за вас.

2. Слънцезащитни продукти

Слънцето е доста силно и е много важно да използвате продукти, които ви предпазват от слънчевото греене. Мажете се равномерно на местата, които са уязвими на слънчеви лъчи. Правете го през цялата година, за да имате добре поддържана кожа - без петна и зачервявания.

3. Хранете се правилно

Може би не сте наясно, но има храни, които водят до неприятни почервенявания и нервномерен тен. Сладкото е вредно, защото ускорява появата на бръчки. Алкохолът пък разширява кръвоносните съдове. Други храни, дразнещи кожата са пикантните, както и прекалено мазните храни.

Кои са натуралните средства за по-гладка и красива кожа

Витамин Ц действа като антиоксидант. Той предотвратява неравният тен по кожата. Съдържа се в плодове като ягоди, киви, портокали и зеленчуци - чушки, но е най-добре да си го набавите като добавка.

Ниацин

Той подобрява състоянието на кожата, косата и ноктите. Възстановява равномерния тен и може да изсветли кожата. Бръчките намаляват и изчезват, защото забавя признаците на стареене. Има го в зеления грах, гъбите, рибата тон и пилешкото.

Хамамелис

Успокояваща билка, която може да действа против възпаления. Тя намалява дразнимостта на кожата. Продава се във вид на лосиони и сапуни. Но внимавайте, защото понякога тя може да изсуши по-чувствителната кожа.

Масло от шипка

Маслото от шипка премахва неравномерния тен по кожата. Антиоксидантите, които то съдържа, се борят с увреждането на свободните радикали. А това ускорява производството на колаген. Кожата се подхранва прекрасно с това масло.

Масло от черен кимион

Идеално противогъбично средство. Изравнява тена на кожата и я предпазва от поява на гъбични инфекции, породени от микроби и бактерии.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Колко села има на дъното на язовир Огоста?

Естествена защита: Как да използвате кокосово масло върху растенията?

Перфектните палачинки: 10 трика, които е важно да знаете

Как се пише: абитурентски, абитуриентски или абитюрентски?

Кой брат на Иван Вазов загива по погрешка?

Лоша поличба: 7 неща, които не трябва да държите у дома

Убийци на бодрост: 8 храни, които ви правят уморени и сънливи

Тези зодии НЕ понасят да са в светлината на прожекторите

Късметът е по петите ви, ако номерът на вашия апартамент съдържа тези числа

Яжте това преди полет

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Обрат: Цената на природния газ тръгна стабилно в нова посока
Обрат: Цената на природния газ тръгна стабилно в нова посока

Цената на природния газ в Европа започна да поскъпва в края на зимата, най-вече в резултат на притеснения, свързани с доставките на синьо гориво. Ремонти...