Нямате нужда от такива приятели

14771
Нямате нужда от такива приятели

Може и да звучи коравосърдечно, но около вас има хора, които е по-добре да зачеркнете от списъка си, ако искате да преуспеете. Не става въпрос за колегата, който понякога ви дразни, или обичайните дрязги у дома – те са просто дребни проблеми.

Става дума за личности, които ежедневно провалят опитите ви да сте щастлив и да преследвате мечтите си. Нещо повече – в някои случаи, общуването с тях е дори опасно.

Искаш секси тяло – подбирай приятелите си

Нов изненадващ поглед към усилията на жените да поддържат стройна талия хвърля изследване на канадския университет Mount Allison. Изгл...

Финансовото списание Forbes разкрива кои са именно пречките сред близкото ни обкръжение, които да премахнем, защото тяхното поведение е недопустимо и разрушително.

Енергийни вампири

Забелязали ли сте, че има хора, разговорът с които ви оставя по-уморен и стресиран от напрегнат ден в офиса? Те изглежда вярват, че основна отговорност на всичките им приятели и колеги е да изслушват проблемите им, с часове и часове. Натрупват върху плещите ви всичките преживени реални и въображаеми несправедливости, болка и разочарования. Надявате се, че ако им окажете подкрепа, те ще се „вземат в ръце”. Нищо подобно обаче не се случва – колкото по-внимателен слушател сте, толкова по-дълги и мрачни стават тирадите им. Забравете енергийните вампири – има много по-ефективни (и приятни) начини да прекарате времето си.

Аз, мен, моето

Някои хора са убедени, че са центърът на вселената. Те не се колебаят да помолят околните за услуга, но когато вие имате нужда от помощ, ще ви изредят хиляди причини защо не могат да се отзоват. Списъкът им с изисквания е безкраен, и колкото и да се стараете, няма да успеете да ги задоволите. Думи като сътрудничество и благодарност не присъстват в речника им. Те ще кажат, че сте егоист, ако не се съобразявате с всяка тяхна прищявка.

Вечерята с приятели застрашава талията?

Хапването с приятели може да бъде лошо за тези, които са на диета. Лесно може да се поддадете на изкушение и да консумирате нещо нездр...

Общуването с подобни личности е като да наливате вода в спукана кана. Само хабите средства и усилия напразно.

Лъжци

Американците имат една поговорка – излъжи ме два пъти – срам за теб, излъжи ме три пъти – срам за мен. Защо все още поддържате контакти с хора, на чиито обещания не може да се разчита и които са готови да изкривят истината без никакви колебания, за да защитят собствените си интереси? Лъжците са дори по-опасни от енергийните вампири и егоистите – те могат да ви вкарат в неочаквани морални и дори легални проблеми.

Анна Уолф

 

Човек се нуждае от петима приятели

В живота си човек трябва да има петима приятели, особено жените, смятат изследователи, предаде БГНЕС. Става ясно, че за класическото п...

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com