Олег Ковачев: Пошегувах се, че съм арестуван, всяка провокация може да взриви нещата

33542
Олег Ковачев: Пошегувах се, че съм арестуван, всяка провокация може да взриви нещата

Арестът на Олег Ковачев с нож на съботния протест се оказа фалшив. Това разкри самият режисьор пред БНТ, предаде БГНЕС.

Той решил "да разбуни духовете в социалната мрежа". Началото на историята съвпада с написаното от него във Фейсбук. Той действително взел нож за тортата, която трябвало да се разреже в сградата на БНТ. Първоначално помислил, че ако скрие ножа в ръкава или в якето си, ще загази, ако го спипат полицаите по "Орлов мост". "Сложих го в едно прозрачно пликче и си вървя към телевизията леко притеснен, а те (полицаите) през 20 метра. Слава Богу, проверяваха документите на едни младежи преди мен и аз успях да мина", разказа той.

"Но като се върнах, реших да напиша във Facebook, че са ме спрели. И стана взрив. Въпреки че наистина, ако те хванат с такъв нож, трябва да те спрат, естествено. Казах, че са ме спрели, и после познайте какво ми се случи след това? За няколко минути поне 100 човека написаха: "Биха те, арестуваха те, белезници, джипката, районното, нали", обясни Ковачев.

"Тогава аз реших да направя провокацията докрай и след час написах: "Чак сега ме пуснаха от районното. На два часа трябва да се разписвам. И, представете си, забраниха ми да се доближавам на по-малко от 30 см до Станишев, Местан, Орешарски, Азис". И въпреки това хората ми повярваха", допълва картината той.

"Разберете, народът е откачил напълно. Народът е готов да повярва на всичко, защото напрежението е безкрайно", каза той. Според него, който прочете името на Азис в публикацията му, трябвало да се сети, че става въпрос за майтап.

"Нека да не обвиняваме полицаите в нещо, защото те не могат да видят всичко", казва той. Просто исках да покажа, че момента народът е полудял и всяка малка провокация може да направи изключително голяма беля", допълва той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Готвач издаде кои са перфектните гарнитури за агнешко месо
Готвач издаде кои са перфектните гарнитури за агнешко месо

Агнешкото месо задължително присъства на великденската трапеза. Без него празничната гощавка няма как да бъде завършена. Ако вече сте решили...