Олег Ковачев с покъртителен разказ за атентат срещу Слави Трифонов *

46461
Олег Ковачев с покъртителен разказ за атентат срещу Слави Трифонов *

Олег Ковачев се забърка в нова каша, този път с черешово топче. Режисьорът описа драматично как тази вечер е бил задържан, след като полицаи го спипали да носи... черешово топче на прибиране към дома си. По думите му те решили, че иска едва ли не да направи атентат срещу Слави Трифонов.

Ето какво разказва той на профила си във Фейсбук:

"Аз съм ебати каръка. Преди три години ме арестуваха с готварски нож, докато Местан и Станишев се целуваха на Орлов мост. Днес пак същата история. Ето как стана. В пиесата, която играем с децата от детското ми студио пресъздаваме Априлското въстание. За тази цел един приятел ми прави вече от един месец черешово топче. Иначe Боримечката как да изиграе ролята си? И тази сутрин се обади и вика: „Ела да си го вземеш, готово е!” Живее до радиото. Отивам към 18.00 часа и гледам-прекрасно черешово топче от стиропор. Като истинско. Даже дулото като от метал. Плащам, взимам го под мишница и през Борисовата градина към нас. Живея на Орлов мост. По едно време усетих, че май сгреших маршрута. Четирима полицаи тръгнаха към мен някъде около стадиона. „Стой, стой!” Спрях. „Къде отивате?” „Вкъщи!”-отговарям аз дружелюбно с черешовото топче под ръка. „Какво носите? Това оръдие ли е

Олег Ковачев: Пошегувах се, че съм арестуван, всяка провокация може да взриви нещата

Арестът на Олег Ковачев с нож на съботния протест се оказа фалшив. Това разкри самият режисьор пред БНТ, предаде БГНЕС. Той решил "да ...

„Да, но не може да стреля, бутафорно е, реквизит.”-обяснявам аз. Главният се приближава и аз без да искам обръщам дулото към него. Той отскача, другите се хвърлят върху мен и ме събарят на земята. В този момент откъм шоуто на Орлов мост се чуват гърмежи, ракети. Всички залегнаха, двама ме притискат да не мърдам. Шефът се обажда по радиостанцията и вика микробуса.

Опитвам се да обясня, че грешат. Подхвърлям топчето нагоре за да покажа, че тежи два килограма. Пак ме притискат надолу. Единият ми вика: „Мълчи, че началникът като е пиян е много строг!”. Закараха ме с черешовото топче до районното, извикаха вещо лице. Писах обяснения. Подписах документ, че няма да се приближавам на по-малко от половин километър от Слави Трифонов. „Ама аз не го дишам, защо да се приближавам?”-опитах се да кажа нещо. Пуснаха ме преди десет минути, топчето е в районното. Чакат вещото лице да се произнесе дали топче от стиропор може да стреля. Дано не напише, че може, защото майка ми жална. Дано поне не съм прецакал концерта на Слави!"

Само преди седмици Олег Ковачев разказа как е бил арестуван, след като полицаи го хванали с нож в прозрачна торба. Всъщност се оказало, че носел ножа, за да разреже с него торта в БНТ. Накрая обаче стана ясно, че той си измислил историята. Не е ясно дали и този път не е така.

* Разказът е измислен и публикуван от Олег Ковачев във Facebook!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com