Олимпийската столица през 2016 заплашва здравето на участниците

3859
Олимпийската столица през 2016 заплашва здравето на участниците

Анализ на проби от водата, взети тази есен във водите на залива Гуанабара на около километър от бреговете на Рио де Жанейро, са показали количество вируси, което представлява такава опасност за човешкото здраве, както и пробите, взети недалеч от източници на отпадъчни води, съобщава The Huffington Post.

През август недалеч от Рио де Жанейро се провели състезания по гребане. По данни на Международната гребна федерация 6,7% от 567 гребци, взели участие в състезанията, се разболели.

Учените ще съживяват древен сибирски вирус

Френските учени се готвят да върнат към живот гигантски вирус, открит във вечния мраз под сибирската Колима. Специалистите планират да...

Немският яхтсмен Ерик Хайл се заразил с опасна бактерия – MRSA (метицилин-резистентен златист стафилокок) – по време на предолимпийската регата, състояла се в средата на август в Рио де Жанейро. Медиците смятат, че спортистът може да се е заразил само в залива Гуанабара, в който се изливат отпадъчните води на града.

След горчивия опит спортистът се готви да облече пластмасов комбинезон, когато яхната му преминава през замърсените води, след което ще свали защитния „скафандър“.

По-рано бе съобщено, че четирима южнокорейски спортисти са се разболели от вирусна инфекция след състезанията в Гуанабара. Възможно е олимпийският турнир по ветроходен спорт да бъде преместен от залива в открития океан.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com