Основни хигиенни навици, които трябва правим преди и след секс

9802
Основни хигиенни навици, които трябва правим преди и след секс
Снимка: iStock/Guliver

Сексът е физиологична потребност на нашето тяло, която освобождава различни химикали, които подобряват работата на различните системи. Също така, с него се освобождава и хормона на щастието, който ни прави да бъдат спокойни, удовлетворени и позитивни. Разбира се, сексът има и своята емоционална страна и с него ние сме по-близки с партньора си и показваме по най-добър начин какво значи той за нас. Но, за да носи сексът само наслада и да е напълно безопасен, трябва да се спазват и хигиенни навици, които да ни осигурят идеалната среда за това. В следващите редове ще ги разделим на навици, които трябва да са характерни за нежния пол и такива при мъжете. 

За жените

За тях е важно да измиват или поне да почистят с интимна кърпичка гениталиите си, за да се предпазят от инфекции. Най-разпространената е гъбичната и само миг невнимание може да ви докара големи главоболия. Добре е да почиствате вагината и вулвата веднага след секс, за да не се задържат различни секрети, които са чудесна среда за бактериите. 

Ако сте любители на аналния секс, то трябва да спазвате висока хигиена и там, за да не се пренесат бактерии от ануса към вагината. 

За мъжете

Избиването на главичката на пениса е от особено значение. Нужно е да издърпате препуциума, за да направите качество и старателно почистване. Не трябва да го забравяте това, тъй като може да си навлечете сериозни проблеми и да навредите на партньорката си.

Препуциумът е чувствителен към мъртвите клетки, телесни течности и секрети. Той осигурява благоприятна среда за развитието на различни бактерии инфекции. 

За двамата партньори

Преди интимен контакт, трябва да си измиете добре ръцете и ноктите. Това е едни от най-лесния начин да се пренасят различни микроби и бактерии. Ръцете се мият и дезинфекцират постоянно, така че това трябва да ви бъде нормален навик. 

През летния сезон е добре и двата пола да се обезкосмяват. Поради изпотяването по този начин да се задържа влага, а тя неминуемо е среда, в която могат да се развият бактерии. Най-малкото, че топлината и влагата са благоприятни за появата на пъпки, които никак не са приятни. 

Също така, добре е да се избягва и секса през първите два дни от цикъла. Причината е, че тогава кървенето е най-обилно, а също така и бактериите са много. Ако пък не можете да се въздържите, то го правете с предпазни средства, за да не се предадат инфекции или да се получат усложнения.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 29 март /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 29 март /валутен калкулатор/

9 натурални енергийни напитки, които ще ви заредят с енергия

Каква е разликата между акрилни и темперни бои?

Всичко е временно: 5 будистки мъдрости за намиране на покой в себе си

Тези зодии поставят щастието на партньора си на първо място

Знаете ли с какво се хранят охлювите?

С какво се храни лисицата?

Как да разпознаем вещицата по датата на раждане?

Как да си направим ябълков оцет без захар?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com