Откриха загадъчно изчезнал преди 100 години военен кораб в САЩ

7629
Откриха загадъчно изчезнал преди 100 години военен кораб в САЩ

Изчезналият преди 95 години военен кораб Conestoga е открит в САЩ, съобщават специалистите от Управлението за океански и атмосферни изследвания (NOAA), цитирани от CNN.

Мястото на корабокрушението е било открито още през 2009 година – то се намира на около 20 мили западно от Сан Франциско. Започнало през 2014 година разследване е помогнало да се идентифицира принадлежността на отломките.

Малайзия издирва безследно изчезнал кораб

Малайзийските военноморски сили издирват военен кораб, който изчезна край крайбрежието на източния щаб Сабах. Това предаде РИА Новости,...

"След почти столетие неизвестност изчезването на Conestoga повече не е тайна", казва зам.-ръководителят на NOAA Менсън Браун.

Корабът с 56 души на борда се насочил от калифорнийския пролив Златни врата към Хаваите на 25 март 1921 година, но изчезнал безследно. За издирването му били хвърлени значителни морски сили и авиация. Издирвателната операция завършила безрезултатно на 30 юни същата година.

Както смятат експертите, по пътя от Калифорния към Хавайските острови корабът е попаднал в буря. Според учените екипажът на кораба се е опитал да стигне до безопасен залив, но така и не е успял.

 

Как потъва военен кораб (ВИДЕО)

Не всеки ден може да се види как потъва военен кораб, при това отвътре. Но съвременните технологии предоставят и такъв шанс, че сега м...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com