Пет неща, които ни пречат да се радваме на любовта

3417
Пет неща, които ни пречат да се радваме на любовта
Снимка: iStock/Guliver

Любовта може и да е най-прекрасното чувство на света, но определено може да ни причини и сериозни главоболия. Всъщност повечето от тях са свързани с определени страхове, които сами си вменяваме. Те действат като блокажи в отношенията ни с противоположния пол и ни пречат да се радваме на пълноценна, щастлива и хармонична връзка. Ето 5 неща, заради които не можем да се насладим истински на любовта: 

Комплекси за външния вид

Как да се справиш с ревнивия мъж?

Когато ревността се появи, а тя се намесва в отношенията на доста двойки, това се явява един от най-сериозните проблеми във връзката. В...

Този фактор е присъщ повече за дамите, но се среща и при някои мъже. Става въпрос за недоволство от външния ни вид, който създава у нас несигурност. Често е свързан с наличие на повече килограми, целулит, малки гърди или други особености на тялото. Трябва да оставите всички тези притеснения настрана, защото те ви пречат да се отпуснете във връзката си и поставят бариера между вас и вашия партньор. Няма смисъл да се тревожите и да си насаждате комплекси за външния вид – щом човекът до вас ви е избрал, можете да сте сигурни, че в неговите очите сте красиви. Не се взирайте в тялото си, а се наслаждавайте на това, което имате. 

Страх от отхвърляне

Много хора се страхуват да разкрият истинската си същност поради опасенията, че ще бъдат отхвърлени или неразбрани. Това са личности с понижено самочувствие, които като деца не са били достатъчно подкрепяни от родителите си и са срещали голяма критика. Вследствие на страховете си такива личности също не могат да имат пълноценна връзка, представят се във фалшива светлина и това им изиграва лоша шега на по-късен етап. 

Възможност да срещнем по-добър партньор

Тези 3 зодии ще ви побъркат от ревност

Ревността е като ръжда в любовта – тръгне ли веднъж, няма спиране, а влиянието й за всяка връзка е пагубно. Това са зодиите, коит...

Някои хора никога не се задоволяват с това, което имат. Те винаги си мислят, че могат да изкарват повече пари или пък да имат по-добър партньор. Затова и не се задържат дълго във връзка. Или все се оглеждат за нещо по-апетитно. Просто се страхуват, че могат да изпуснат по-добрия шанс. Но в крайна сметка има риск да се окажат сами и нещастни затова, че не са оценили правилната половинка навреме. 

Поемане на отговорности

Друг проблем на хората в любовта е отказът да поемат отговорност към партньора и връзката си. Той е типичен за момичетата и момчетата, които отказват да пораснат и да се сблъскат със света на възрастните. Такива хора несъзнателно саботират любовните си отношения, като не им позволяват да преминат във следващия логичен етап като съвместно съжителство, брак, деца и т.н. Освен това те не си правят сериозни планове за бъдещето и категорично отказват да следват модели и цели. В резултат на това връзката им блокира и се изчерпва. Или просто партньорът им ги изоставя. 

Болезнена ревност

Най-ревнивата зодия сред мъжете и жените

Знаете ли кой е най-ревнивият зодиакален знак в хороскопа? Сега можете да разберете колко ревниви са мъжете и жените от няколко зодии и...

Това усещане пречи да се радваме на връзката си и непрекъснато създава конфликти с половинката ни. Ако страдате от болезнена ревност, вероятно имате проблеми с доверието и самочувствието. За да спасите себе си и отношенията си, трябва да потърсите помощ от психотерапевт.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

10 съвета, които ще ви помогнат да поддържате свеж и приятно ухаещ дом

Съсипват я: 7 неща, които убиват вашата боядисана коса ден след ден

Как се е празнувала Цветница в миналото?

Топ 20 оригинални идеи за декорация на великденските яйца

В какво най-богатите 0,001% в света влагат парите си?

Знаете ли къде се намира остров Гренада

Какво да не правите на Цветница?

Колко на брой са Балеарските острови

Любов в облаците: Пилот предлага брак на стюардеса пред пътниците (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com