X
 
 

Пиленца лекуват зависимостта на децата от смартфони

1640 0
Пиленца лекуват зависимостта на децата от смартфони
Официални лица в индонезийски град въведоха план за отклоняване на децата от смартфоните – като им дават техни лични пухкави пиленца, които да отглеждат.

Около 2 000 пиленца на възраст четири дни ще бъдат раздадени на ученици в началните училища и прогимназиите в Бандунг през следващите седмици в опит да отдръпнат децата от техните джаджи, съобщава AFP, предава БГНЕС.

Китайка за малко да остане без зрение заради смартфона си

Жителка на китайския град Шенчжен ослепя с едното око заради твърде продължителното използване на смартфона си, пише БГНЕС. Цяла нощ мо...

Учениците трябва да хранят новите си домашни любимци преди и след училище и могат да ги държат у дома или в училищните помещения, ако нямат място в задния си двор.

Властите в града, на около 150 километра югоизточно от столицата Джакарта, нарекоха необичайния проект "пилелизация".

На събитие с отрязване на лента бяха раздадени дузина пилета в клетки с надпис, който гласи: "Моля, грижете се добре за мен".

"Тук има аспект на дисциплина", каза кметът на Бандунг Одид Мохамад Даниал.

Но проектът не се свежда само до ограничаване на смартфон навиците на учениците. Той е и част от националния план за разширяване на образованието на учениците, започнат от президента Джоко Уидодо.

Расте нуждата от клиники за лечение от зависимост към видеоигри

Все повече тийнейджъри, пристрастени към видеоигри, търсят лечение на своята зависимост, пише вестник Гардиън. Поради липсата на такава...

Даниал обяви пилешкия проект миналия месец, но заяви, че градът има нужда от време, за да уреди логистиката с местните пилешки ферми.

Майката на ученик Яя Ратнасари сподели въодушевлението си от плана за пилета като замяна на смартфони и дори изрази надежда, че това може да насърчи сина й да стане птицевъд.

„За тях е по-полезно да се грижат за пиленца, отколкото да играят със смартфони“, каза тя.

Но нейният син тийнейджър Рабил е по-малко ентусиазиран.

„По-интересно е да играеш със смартфон“, каза той.

Десетте най-често срещани зависимости

Ако някога сте се чудили кои са най-често срещаните зависимости в нашето общество, ще разберете, ако прочетете кратката ни статия за тя...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Последно в Актуално