Пяната за бръснене може да бъде пръв помощник на всяка домакиня! Ето как!

7967
Пяната за бръснене може да бъде пръв помощник на всяка домакиня! Ето как!
Снимка: eroyka/Pixabay

Имаме я вкъщи и обикновено я използваме за бръснене, но пяната е добра също така и за много други неща! Можем да я използваме в цялата къща. Пяната за бръснене е един от онези продукти, които се намират в почти всеки дом и могат да се използват по много начини. Ще бъдете изумени колко много неща могат да бъдат поправени или направени с една малка кутия пяна. В следващите редове ви предоставяме няколко идеи, за това как пяната за бръснене може да бъде пръв помощник на всяка домакиня! Ето как!

Огледалото в банята

Хитри трикове за премахване на петна от грим и лак

Истинско предизвикателство може да бъде премахването на петна от грим, лак за нокти, фон дьо тен или червило. Но ако използваме някои т...

Нанесете малко количество пяна за бръснене върху хартиена кърпа и я разтрийте по цялата повърхност на спойката. Полирайте, за да изсъхне. Огледалото няма да се запари по време на къпане.

Скърцащата врата

Скърцането на вратата ви побърква, но нямате подходящ препарат под ръка, можете да използвате пяна за бръснене. Тя може да се справи с този проблем лесно и ефективно. Можете да се отървете от досадния звук много бързо като нанесете малко количество пяна за бръснене на пантата и втриете във всички празнини. Избършете излишното с кърпа или хартиена кърпа.

Петна от боя

Ако разтворителят ви свърши и ръцете ви са покрити с боя, изстискайте малко пяна за бръснене върху петното. Изтъркайте ръцете си със сивия сапун. Всички петна трябва да изчезнат след известно време.

Оцет и сода за хляб срещу ръжда, чай за чисто огледало

Агресивните почистващи препарати имат своите последици върху нас. Техните миризми са много силни, съдържат вредни химикали и повреждат ...

Кранове за баня

Крановете в банята лесно се покриват с неприятна и трудна за отстраняване утайка. Варовикът наред с други петна в банята се отстраняват трудно. Имаме богат избор от почистващи препарати в магазините, но пяната за бръснене върши работа също толкова добре. Преди да посегнете към силни средства, опитайте да използвате пяна за бръснене. Нанесете върху замърсената повърхност, изчакайте около 20 минути и я изтъркайте старателно с мека кърпа. Мръсотията ще изчезне и ще можете да се насладите на чиста баня.

Мазни и упорити петна

Пяната за бръснене може да замени средство за отстраняване на петна. Нанесете пяна за бръснене върху петното. Внимателно го разпределете върху плата и го оставете за известно време. След това изплакнете с топла вода и изперете дрехата както обикновено. Не трябва да има и най-малка следа от петното.

Четка за коса

Лукът не е само за готвене! Ето за какво още може да го използвате

Лукът не е само за гответе. Всички знаем, че той е основно част от всяко едно ядене, тъй като придава чудесен вкус. Може би не ви е хру...

Четката за коса е трудна за почистване. За щастие, всичко, което трябва да направите, е да премахнете космите, да нанесете пяна за бръснене, да изчакате 10 минути и да я измиете. Четката ще бъде чиста.

Петна от горчица

За съжаление премахването на петна от дрехите не е лесна задача. Ето защо, ако тениската ви е била "украсена" с такова петно, напръскайте я с пяна за бръснене и я оставете да престои около 3 минути. След това просто изперете дрехите си както обикновено.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как се нарича най-здравото великденско яйце из България?

Топ 3 на зодиите, които са най-трудни във връзка

Ново начало в любовта за зодия Рак, ето какво ги очаква до края на годината

Как да имаме най-шарените великденски яйца

Големи промени в любовния живот на скорпионите до края на годината

Отново е на мода боядисването на яйцата с фолио - ето как се прави

Всичко ги разстройва: Най-лабилните зодии

Колко време се пече агнешкото месо, за да е най-сочно

Как да имаме най-шарените великденски яйца?

Не сте очаквали: Топ 4 на най-страхливите зодии

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com