Почина един от легендарните блусари - Меджик Слим

12317
Почина един от легендарните блусари - Меджик Слим
Американският блус китарист и водеща фигура на чикагската блус сцена Меджик Слим почина на 75-годишна възраст.

Слим е продал над 30 албума след издаването на дебютния му диск Born On a Bad Sign през 1977 г., съобщава БГНЕС. "Вероятно няма друг блусар с репертоара на Слим", заяви неговият мениджър Мартин Салцман. Слим е починал в болница във Филаделфия, където бил лекуван от няколко заболявания, заяви Салцман.

Роден с името Морис Холт в семейство на фермери от Мисисипи през август 1937 г., Слим се отказва от пианото и се насочва към китарата, след като губи един пръст при инцидент на 13-годишна възраст. Той пътува за първи път до Чикаго през 1955 г., започвайки като бас китарист на своя приятел и ментор Меджик Сам. Той позволява на младия музикант да вземе артистичния му псевдоним.

Смъртта не съществува?

Много от нас се страхуват от смъртта. Вярваме с нея, защото ни е казано, че ще умрем. Асоциираме себе си с тялото си, а знаем, че телат...

Слим записва първия си сингъл Scufflin през 1966 г. Той получава признание както за мощните си, дрезгави вокали, така и за музикантските си умения и свири с плектри както на палеца, така и на показалеца на дясната си ръка.

Меджик Слим, който е заклет пушач и страдаше от емфизема и сърдечни проблеми, съкрати турнето си с бандата си Тиърдропс в края на януари, съобщи Салцман. Макар в последните години да живееше със семейството си в Небраска, "Чикаго винаги беше като негов дом", допълни мениджърът на музиканта.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com