Подаръците, които никога НЕ трябва да приемате, защото носят лош късмет

47263
Подаръците, които никога НЕ трябва да приемате, защото носят лош късмет
Снимка: iStock/Guliver

Суеверни или не, смятате се, че има определени неща, които носят лош късмет на своя собствен, ако той ги е получил като подарък. Знаем, че подаръците не трябва да се връщат, а да се приемат с отворени обятия, но все пак има неща, за които може да направите изключение. Или да предупредите близките си да не ви ги подаряват, защото те носят лош късмет. Ето кои са те:

Огледало – изключително силен източник на енергия, който е най-добре да си купите сами. Смята се, че огледалото може да отнеме красотата и силата ви. Бъдете внимателни и не приемайте огледала като подарък.

Какво да подариш на човек според зодията? (2 част)

Понякога може да се окаже доста трудно да изберете подходящия подарък за даден човек. Затoва пък леснo мoжете да се oриентирате в завис...

Нож – както и ножиците, и всички предмети, с които човек може да отреже нещо. Тях трябва да си купите сами. Смята се, че вещите, с които се реже, носят лош късмет, защото по острието се натрупва отрицателна енергия. Ако някой ви подари ножове все пак, може да му дадете символични пари за тях, за да не се смятат за подарък.

Перли – изключително красиви, но си ги купете сами по възможност. Смята се, че това са сълзите на сираци и вдовици, ето защо привличат отрицателна енергия, несполуки и болести. Не приемайте перли за подарък.

Ръкавици – в древността е имало много магически ритуали, които са били свързани с контролирането на живота на една личност чрез ръкавици. Най-добре не приемайте такъв подарък, за да избегнете проблеми.

Часовник – смята се, че който ти подари часовник, разполага с твоето време. Друго поверие гласи, че понеже часовниците спират след известно време, заради изтощена батерия например, това ще бъде края на щастливите ви мигове. Ето защо, ако някой ви подари часовник, вие му дайте пари, колкото да се знае, че той не е подарък.

Какво да подариш на човек според зодията? (1 част)

Понякога може да се окаже доста трудно да изберете подходящия подарък за даден човек. За тoва пък леснo мoжете да се oриентирате в зави...

Портмоне – може би повече хора знаят, че не трябва да се подарява празно портмоне, защото собственикът му ще загуби парите и късмета си. Ето защо или не приемайте такъв подарък, или се уверете, че ви го подарят с пари вътре. Може да са стотинки, но пари трябва да има, за да запазите късмета си.

Носни кърпички – в културата на някои населени места е заложено да се подаряват носни кърпички на погребение. Те обаче са свързани с тъга и скръб. Ето защо, по-добре си купувайте сами носни кърпи и не взимайте от никого. Ако все пак ви се наложи, помолете за хартиена салфетка, с която да се забършете.

Вярвате или не, подаръкът трябва да се дарява от сърце. В крайна сметка, ако той е от любим човек, който има чисти намерения към вас, едва ли ще ви навреди по някакъв начин.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Тази притча ще преобърне живота ви

Стихотворение за 26 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 26 април 2024

Таро съвет за всяка зодия за 26 април 2024

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Подреждането на детска стая не е лесно: не допускайте грешки

Как да се държим с мъж, който ни е наранил?

Плодове, които не трябва да ядете, ако искате да отслабнете

По какво може да се познае старият козунак

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com