Полезни и нетипични употреби на краставицата, за които не знаете

10663
Полезни и нетипични употреби на краставицата, за които не знаете
Снимка: monika1607 / Pixabay

Краставиците са лесни за отглеждане, а също така и любима храна на повечето хора. Те имат широко използване в различни области, включително и козметиката. Освен там, те могат да са от полза при махмурлук или пък да почистите кухненската мивка. Но преди да засегнем всички неочаквани употреби на краставицата, ще посочим и какви полезни свойства съдържа в себе си.

Краставицата е богата на витамини от група В, фолиева киселина, витамин С, калций, желязо, магнезий, фосфор, калций и цинк. Като цяло е добре да я включвате по-често в менюто си, тъй като с нея си набавяте разнообразни и полезни вещества.

Краставиците - елексир за здраве

Краставиците са едни от най-популярните зеленчуци, но освен вкусовите си качества, те притежават и редица важни за здравето свойства. ...

При умора

Ако се чувствате уморени следобед и нямате енергия, то вместо да пиете третото си кафе – изяжте една краставица. Тя е добър източник на витамини и въглехидрати, които ще доставят нужната ви енергия за кратко време. Ще хидратира и добре тялото ви, тъй като има големи количества вода.

Почистване на стъклени повърхности

Ако ви е омръзнало да бършете огледалото в банята след душ, то тогава просто го намажете с краставица. С нея ще видите колко по-лесно се почиства мъглявината от огледалото, а и няма да се появи повторно до края на къпането ви.

Срещу вредители

Не е за вярване, но ВОДАТА с краставица прави ЧУДЕСА с тялото

Детоксът е важен за хората, които искат да изчистят тялото си от натрупаните токсини. Той не бива да се практикува твърде често, но има...

Ако в градината ви имате проблем с голите охлюви и други подобни вредители, то нахвърляйте резени краставица. Краставицата отделя аромат, който ние не можем да усетим, но охлювите просто бягат от него. Сами ще се убедите в това, след като те изчезнат от градината ви само за ден.

При махмурлук

Краставиците могат да помогнат при бързо отшумяване на махмурлука. Вместо да пиете кафе или енергийни напитки, които са вредни за здравето ви и съдържат много захар, хапнете една краставица. Този метод не е от вчера или днес, а се използва от векове и един от ефикасните за справяне с пиянството и последствията от него.

За почистване на смесители и мивки

Краставицата е едно онези чудеса, които ви помагат да почистите смесителите и мивките у дома. Следите от водни капки, сапунени отлагания или котлен камък могат да бъдат истински изтезание за всяка една домакиня. Разтъркайте парче краставица по засегнатите зони и ще видите колко лесно се полират.

Съхранете краставиците колкото се може по-дълго с този метод!

Ако спазвате определени точни правила, ще можете да съхранявате любимия си зеленчук много по-дълго време от обикновено. Сочни кюфтенца...

Неутрализира лошия дъх

Не е нужно да дъвчете вредни ментови бонбони и дъвки, които са пълни с изкуствени оцветители и захари, а също така предизвикват и киселини. Решете проблемът с лошия дух с краставицата – хапнете малко сутринта и готово, нямате лош дъх и можете да се впуснете в ежедневието си.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 27 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 27 април /валутен калкулатор/

6 "невинни" признака, които карат жената да изглежда зле в очите на мъжа

10 признака на дъщеря, която е зависима от майка си

Това многогодишно цъфтящо растение e богат източник на витамини и минерали

Ядат ли се листата на червеното цвекло?

Как и кога да почистваме преди Великден?

Колко време трябва, за да втаса козунакът?

Яде ли се кората на райската ябълка?

Как да запазим козунака мек за по-дълго време?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com