Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Поръсете около дома си с това и няма да видите нито една ЗМИЯ цяло лято

30 май 2022, 12:40 часа

През лятото ставаме свидетели на змии, които обикалят около къщите и дворовете ни. Никой не се радва на среща с това влечуго. Ако не искате да попадате в ситуация, в която да се страхувате за живота си, добре би било да предприемете превантивни мерки.

Ще ви споделим за няколко съставки, които успяват да предпазят от змии или по-скоро не допускат тяхната поява около дома и градината ни.

Ето кои са те:

Сяра

Ако заложите на сяра на прах, ще си гарантирате спокойствие в дома. При сярата има нещо изключително специфично. Тя дразни много кожата на змията и ако веднъж влечугото се сблъска с нея, няма да иска да се върне. Имайте предвид обаче, че миризмата на сярата е много силна и натрапчива, затова е препоръчително предварително да покриете носа и устата си с някаква маска.

Зодиите, които са обречени на страдание през ЮНИ

Канелено масло

Това е един от най-ефективните репеленти, когато става въпрос за прогонването на змиите от дома ни. За да се получи наистина мощно оръжие, трябва да смесите карамфилово и канелено масло в спрей бутилка и с получената смес да пръскате около двора и къщата си.

Чесън и лук

Тези два зеленчука са идеалното средство за прогонването на змиите. За предпочитане е да ги смесите с каменна сол и да поръсите със сместа около дома си.

Зодиите, които дълго време ще помнят този ЮНИ с усмивка на лице

Амоняк

Амонякът е следващото, което змиите не харесват. За да се защитите от тях, напръскайте с амоняк засегнатите области и местата, за които се съмнявате, че могат да служат като скривалище на змии.

Оцет

Оцетът също отблъсква змиите. Той е много подходящ за прогонването им от места, които са в близост до водни басейни. За целта е нужно да излеете ябълков оцет. Той служи като естествен репелент и действието му започва на момента.

Опитайте някои от тези средства. Резултатите са гарантирани и не след дълго ще се отървете завинаги от змиите!

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес