Поверия: Чистенето на дома след гости носи само неприятности. Ето в кой ден какво да чистите

24930
Поверия: Чистенето на дома след гости носи само неприятности. Ето в кой ден какво да чистите
Снимка: iStock/Guliver

Нашите предци са знаели, че всяко време на деня притежава уникална енергия, която трябва да се използва ефективно. Можете да избегнете редица проблеми, ако вземете предвид поверията.

Суеверия за чистене по тъмно

Най-известното суеверие гласи, че небрежните домакини, които чистят пода на дома вечер, рискуват да измият щастието и благополучието в къщата, споделя dailyhoro.ru.

Нашите баби се страхували да мият подовете след залез слънце, защото през нощта злите духове можели да влязат в къщата и да навредят на семейството. След такова почистване често възникват кавги и скандали, членовете на семейството усещат липсата на сили и започват да се разболяват.

Друго поверие гласи, че да се мие пода вечер предвещава безпаричие. През нощта финансовите потоци могат лесно да бъдат измити, но ще бъде много трудно да ги привлечете обратно.

Чистенето нощем след гост също е изпълнено с проблеми. Къщата ще бъде чиста, но близките приятели дълго ще забравят пътя до дома ви.

Също така не мийте подовете вечер, ако някой от близките ви е на път. Роднината ви може да попадне в неприятна ситуация по време на пътуването.

Народни поверия за почистването

Лесно почистване на ютията без препарати

Ютията е верен помощник на всяка добра домакиня, но често пъти добива трагичен вид след прекалена употреба или злополучно гладене на др...

Много суеверия, стигнали до нашето време, помагат да се справим с неприятностите. Нашите предци са вярвали, че чистенето може да донесе просперитет в къщата и да я предпази от всяко зло.

Когато метете пода, правете го от най-отдалечената стая до прага, за да се изметат всички негативи. Не метете през прага, за да не пометете паричната енергия и да не привлечете вниманието на недоброжелателите към вашето семейство.

Вечер не трябва да изнасяте боклука, за да изключите неприятностите и изтичането на парична енергия.

По-добре е да не включвате гостите в почистването на къщата. Като мият чиниите или ви помагат да пометете пода, те ще вземат вашето щастие и късмет, оставяйки ви сам с вашите проблеми.

Можете да внесете бедност в дома си, ако избършете праха след залез слънце и изтриете трохите от масата за хранене с кърпа. Трохите трябва да бъдат внимателно събрани с ръка и след това прибрани в нещо, за да можете след това да нахраните птиците. Според поверието, по този начин можете да привлечете щастие и финансов късмет в дома.

Как да изберете правилните почистващи препарати

На пазара има толкова много почистващи препарати, но в крайна сметка всички формули попадат в една от четирите отделни категории - дете...

По време на намаляващата луна е най-добре да бършете прах, да миете прозорци, огледала и мебели. Домакините трябва да знаят, че праните и изгладени неща през този период запазват свежестта и добрия си вид дълго време.

По време на растежа на Луната се занимавайте с дейности, който ще способстват за увеличаване на богатството и просперитета. По това време можете да поливате и пресаждате цветя, да чистите кухнята и да готвите вкусни и сложни ястия.

Поверия за чистени в ден от седмицата

В понеделник не бива да извършвате трудоемки задачи. На този ден е достатъчно да избършете праха, да пуснете прахосмукачката и да проветрите, обновявайки енергията на пространството.

Във вторник е най-подходящо за гладене и пране. Освен това във вторник домашните задължения привличат изобилие от пари в дома.

Как и колко често трябва да чистите мивката в кухнята

Мястото, на което извършвате голяма част от домакинските си задължения, кухненската мивка, вижда много мръсотия на дневна база. И с теч...

В сряда можете да направите основно почистване, да изхвърлите стари неща и да се отървете от боклука, който затрупва пространството. Това носи късмет в къщата и предпазване от недоброжелатели.

Почистването в четвъртък помага за справяне с неуспехите.

Почистването в петък ще донесе щастие на жените, особено ако те не могат да забременеят дълго време.

В събота почистването може да привлече богатство за семейството, така че е най-добре всички членове на семейството да чистят.

Неделята е добра за релаксация. Уикендът преди началото на работната седмица си струва да прекарате със семейството си или с близки приятели.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как е най-добре да се пържат мекиците от готово тесто?

Как се нарича страхът от открити пространства – и как се лекува?

Готвач издаде кои са перфектните гарнитури за агнешко месо

Пожелания за Цветница 2024

Най-хубавото стихотворение за Цветница

Любовен съвет за всяка зодия за 28 април 2024

Таро съвет за всяка зодия за 28 април 2024

Цветница е! Мощна молитва към Пресвета Богородица

Кумичене 2024 г.: Една от традициите на Цветница

Цветница 2024 г.: Традиции, символика и легенди

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com