Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Правете тези 8 малки ритуала, това е ключът към успеха за целия ден

15 февруари 2022, 12:10 часа

Не сте спали достатъчно отново или сте станали с грешния крак? Правилното отношение сутрин към себе си е ключът към успеха за целия ден.

Тези осем малки ритуала ще ви помогнат да създадете правилното настроение, да си върнете увереността и да направите деня си перфектен. Няма да отнемат много време!

Как да направим началото на деня перфектно?

Прекарайте пет минути в медитация

Медитацията може да ви помогне да изчистите ума си от негативните мисли и да подобрите своята концентрация. Прекарайте пет минути в мълчание, представете себе си в поток от себелюбие, самочувствие и уважение. Ако през деня стресът стане твърде голям, психически се върнете към тези пет минути сутринта и балансът ще се завърне и ще бъде възстановен.

Оправете си леглото

Това създава усещането, че сте започнали деня с малка, но все пак изпълнена задача. Този ритуал "зарежда" утрото към успех.

Помислете за вашето щастливо място

Това ще помогне за облекчаване на стреса, повишаване на концентрацията, облекчаване на напрежението. Всеки има щастливо място, което сякаш се изпълва с енергия. Това океанът ли е? Поляна в гората? Вашата детска стая? Намерете това място, затворете очи и си представете, че сте пренесени там.

Направете ритуал за утвърждението

„Аз съм най-чаровната и привлекателна...“ Може да изглежда доста странно нещо, но утвърждаването помага да прогоним съмненията и лошите мисли. Ето един от възможните варианти: „Аз съм това, което съм, и съм точно това, което и където трябва да бъда“.

Съсредоточете се върху благодарността

Изразяването на благодарност помага за поддържане на положително отношение и силно самочувствие. Опитайте да започнете деня си, като изброите пет неща, за които сте благодарни.

Поеми си дълбоко въздух

Дълбокото дишане предизвиква усещане за спокойствие и мир. Опитайте се да отделяте поне една минута всяка сутрин на дихателни упражнения: дълбоките вдишвания, които правите с пълна концентрация върху процеса, ще ви помогнат да намалите стреса.

Включете се в съзнателно движение

Малко разтягане в леглото или йога върху постелката на нощното шкафче – съзнателното движение помага да „станете на грешен крак“.

Кажете "благодаря" на тялото си!

На сутринта благодарете на тялото си за начина, по който ви служи. Това е особено важно в дните, когато не сте много доволни от себе си: как изглеждате или как се чувствате. Това малко „благодаря“ ще ви помогне да превърнете неприязънта към себе си в състрадание, което е първата стъпка в справянето с много дисфории и разстройства.

Източник: huffpost.com

Румяна Иванова
Румяна Иванова Отговорен редактор
Новините днес