Прекаляването с видеоигри може да доведе до халюцинации и неосъзнати действия

26776
Прекаляването с видеоигри може да доведе до халюцинации и неосъзнати действия
Снимка: Getty Images/Guliver

Прекаляването с видеоигри може да доведе до неволни “мисли, импулси и поведение”, като машинални движения или словесни изблици, показва проучване на Университета Нотингам Трент във Великобритания, пише Capital Bay.

Участниците в изследването са посочили, че са изпитали за кратко раздвоение на личността и пориви да изпълнят някои от действията от игрите. Някои геймъри са съобщили за неволни движения на пръстите и ръцете или необичайни реакции към обекти от реалния свят. Други са си представяли, че се доближават към асоцииран с играта обект “с намерението да го застрелят с несъществуващ пистолет”.

Секси момичета връщат геймърите по кафетата към реалния живот

Китайски интернет кафета наемат сексапилни момичета, за да разговарят с геймърите и така да им напомнят за истинския живот, съобщи Орин...

Повечето изживявания, описани от геймърите са “забавни, смешни или нормални”, но някои от участниците в проучването са се чувствали така объркани, че са посочили усещанията си като “причина да се откажат от видеоигрите”.

Изследването, в което са участвали 762 потребители от форуми, се е фокусирало върху концепцията за “пренасяне на играта”. Явление, при което възприятията, познавателните способности и поведението на геймърите се влияе от образите, видени по време на игра.

Друго проучване, проведено преди месец, установи, че геймъри, които играят часове наред, са предразположени към халюциниране.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com